Let op: er zijn zakkenrollers actief in Delft! Dit kan je er tegen doen

Aangeboden door Royaume Security Services 14 juni 2017

Royaume Security Services heeft een waarschuwing voor alle Delftenaren: er zijn zakkenrollers actief. Gelukkig let het beveiligingsbedrijf samen met de politie goed op of de dieven bezig zijn, maar je kunt zelf ook opletten of je niet bestolen wordt.

Een aantal tips van de politie en Royaume Security Services over hoe zakkenrollers werken:

  • Ze leiden je af. Bijvoorbeeld door een duw te geven of een vuurtje/de weg te vragen.
  • Ze werken meestal in teams, kijken elkaar vaak aan en wisselen signalen uit. Word je door een onbekende aangesproken? Wees dan alert. Een medeplichtige slaat dan vaak zijn slag.
  • Ze kunnen de buit na het stelen doorgeven aan handlangers.
  • Ze lopen doelloos in het rond en hebben veel interesse in mogelijke slachtoffers en hun bezittingen. Het geld en de pasjes worden vaak heel snel uit de portemonnees gehaald, waarna de portemonnee wordt weggegooid.
  • Soms maakt de zakkenroller gebruik van de huisgegevens die in je portemonnee te vinden zijn om, als er ook sleutels zijn gerold, later in de woning in te breken. Zijn je sleutels gerold? Plaats dan nieuwe sloten.

Royaume Security Services heeft al verschillende verdachte personen aangesproken. Zie je iets verdachts? Neem dan contact op met de politie.

Royaume Security Services

nu openHele dag

Martinus Nijhofflaan 2

Foutje gezien?
Deze ondernemersbijdrage wordt je aangeboden door Royaume Security Services en staat los van de redactionele berichten binnen het indebuurt-platform.

Lees mee en reageer!

Reactie