Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: dit moet je weten als je buurtapp Nextdoor gebruikt

Door Froukje Buursema 3 september 2019

Opletten geblazen als je met je buren op Nextdoor zit. De buurtapp heeft veiligheidsproblemen, zo blijkt uit onderzoek van consumentenprogramma Radar. De app zou besloten moeten zijn, maar het is ook mogelijk om toegang te krijgen als je géén echte buurvrouw- of man bent.

Op Nextdoor worden tips en informatie over de buurt uitgewisseld. Zo zou je bijvoorbeeld een schuurmachine kunnen lenen van iemand uit je buurt of kun je van buren horen of er inbrekers actief zijn. Maar ook mensen van buiten je wijk kunnen Nextdoor benaderen. En die kunnen ook minder gezellige bedoelingen hebben. Ze kunnen zo bijvoorbeeld zien of je op vakantie bent of niet. Radar noemt de beveiliging ‘zo lek als een mandje’.

In Delft zijn 62 buurten aangesloten bij Nextdoor. Onlangs waren er ook al meldingen van verschillende politiekorpsen over uitnodigingsbrieven. Het platform probeerde nieuwe gebruikers te werven door brieven rond te sturen waar de naam van een buurtgenoot op staat.

Organisatie Bits of Freedom heeft geen goed woord over voor de buurtapp. “Wij vinden het raar dat een app die de burger niet centraal stelt maar een commercieel belang heeft wordt aangeraden door gemeenten en politie.”

Alternatieven

Wil je graag in contact zijn met je buren om zo te zorgen voor meer veiligheid in je buurt? Dan hebben we hier een handig overzichtje voor je met buurtpreventiegroepen op WhatsApp. En heb je tips nodig over leuke koffiezaakjes, fijne kappers of andere dingen in jouw buurt? Dan kun je natuurlijk ook altijd in de stadsgids van Delft.

Deze zaken openden in augustus in Delft

We hebben er sinds kort weer een paar leuke zaken bij in Delft! Om te zorgen dat je helemaal op de h...

Reinier de Graafweg vanaf maandag op de schop: dit merk je ervan

4 x deze zaken sluiten binnenkort

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.