Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: Avalex zamelt vanaf 10 april geen los papier meer in

Door Ilse Zoutewelle 30 maart 2017

Was jij altijd gewend om je oud papier in een krat buiten te zetten? Dan is dat vanaf 10 april verleden tijd. Iedere Delftenaar die buiten de binnenstad woont, krijgt een papiercontainer thuisbezorgd. 

Woon je wel in de binnenstad? Dan blijft alles bij het oude en kan je je papier nog gewoon buiten zetten. De nieuwe bak is onderdeel van het plan van Avalex om ons zoveel mogelijk afval te laten scheiden.

Drie bakken

Uiteindelijk krijgen we drie bakken in de tuin: papier, GFT, PMD (plastic, metaal, drinkpakken). Restafval mag je (afhankelijk van waar je woont) zelf wegbrengen. Het idee van Avalex is dat er dan minder restafval is en dus minder verbrand hoeft te worden. Dit is beter voor het milieu én recyclebare spullen leveren meer op. Je leest er alles over in dit artikel.

Je mag ‘m weigeren

Als je geen zin hebt om nog een container in je tuin te zetten, mag je de container ook weigeren. Gevolg is wel dat je je oud papier dan zelf moet wegbrengen naar verenigingen of gezamenlijke wijkcontainers te brengen. Je vindt hier de dichtstbijzijnde locatie in jouw buurt.

Ben jij blij met de nieuwe container? Laat het weten in een reactie of stuur ons een berichtje!


Meer over Avalex Delft ontdekken?

Avalex Delft gemeentediensten

Geopend08:00 - 17:00

Voltaweg 11, Delft

Bekijk meer:gemeentediensten

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.