Let op: 100 minuten vertraging door groot ongeluk op de A13

Door Iris Olsthoorn 16 april 2019

Voor iedereen die dinsdagmiddag de weg op moet: er staat een gigantische file op de A13 rondom Delft. Door een groot ongeluk is op de weg richting Rotterdam nog maar één rijstrook open. 

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur. Een vrachtauto klapte op de achterkant van een auto. Het gevolg: een verfrommelde auto en een beknelde inzittende. De bestuurder moest uit de auto geknipt worden door de brandweer en is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur is meegenomen door de politie voor een verklaring.

Vertraging

Vanaf knooppunt Prins Clausplein richting Delft is er sinds het ongeluk sprake van verkeerschaos. Gelukkig is het hoogtepunt al voorbij: volgens de ANBW hadden automobilisten rond 15.00 uur zo’n twee uur nodig om uit de file te raken. Ondertussen lost de chaos langzaam op. Inmiddels meldt de ANBW dat je op zo’n drie kwartier vertraging kan rekenen als je deze weg neemt.

Update 17.00 uur: 

ANWB laat zien dat ook op andere plekken in de regio veel ongelukken zijn gebeurd. Ze verwachten dat de file rond 18.00 uur weer oplost.

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.