Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Langer wachten: er komt voorlopig toch nog geen coronatestlocatie in Delft

Door Iris Olsthoorn 8 september 2020

Delftenaren moeten voorlopig toch nog naar Nootdorp uitwijken voor een coronatest. Halverwege augustus werd bekend dat onze stad half september over een eigen testlocatie zou beschikken. Dat duurt nu toch langer dan verwacht.

Wethouder Karin Schrederhof (Zorg, PvdA) drong aan op de komst van een teststraat in Delft. GGD deed vorige maand een toezegging aan het gemeentebestuur, maar helaas kunnen die plannen toch niet doorgaan. “Dit is landelijk beleid. De minister van Volksgezondheid heeft de uitbreiding van testlocaties in heel Nederland voorlopig uitgesteld, omdat er onvoldoende capaciteit bij laboratoria is om meer te testen. Ook in Delft is de opening van een testlocatie dus ‘on hold’ gezet”, laat Schrederhof weten.

Wachten op meer plek en tijd in het lab

Het komt dus niet omdat er geen goede plek voor een teststraat te vinden is in Delft, maar ligt aan de verwerking van de testen in de laboratoria. “Als de laboratoriumcapaciteit is uitgebreid, kunnen er extra testlocaties geopend worden.” Schrederhof laat weten dat het gemeentebestuur het jammer vindt dat Delftenaren nu langer moeten wachten op een eigen testlocatie: “We betreuren het en wachten samen met GGD Haaglanden de landelijke ontwikkelingen af.”

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn afgelopen week in Delft vastgesteld

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Delft? Het...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...

Meer over

Corona Nieuws

adv.