Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Landmachtdagen Delft: tokkelen en op de foto met militairen

Door Jantine van den Hoven 11 mei 2016

Wanneer maak je dat nou mee, tokkelen vanaf de Nieuwe Kerk? Een warme Markt wordt woensdagmiddag tijdens de ‘landmachtdagen’ overspoeld door soldaten en niet minder belangrijk: al hun interessante spullen.

landmachtdagen_delft (22)Kinderen kunnen op of in alle auto’s klimmen en natuurlijk staan vaders en moeders klaar om de foto’s te nemen. Om beurten gaat er een groep klimmers de Nieuwe Kerk op. “Het over het randje stappen is echt het engst”, roept een tokkelaar die net aan het touw naar beneden is komen suizen. De tokkelaars krijgen bewondering vanaf de grond, waar veel mensen staan te kijken.

Ieder heel uur is er een demonstratie: hoe wordt er oorlog gevoerd in stedelijk gebied? De laatste demonstratie is om 16.00 uur. Er wordt gewaarschuwd voor harde knallen, vingers in je oren!

Bij de kraampjes staan militairen uitleg te geven over verrekijkers, geweren en allerlei andere spullen die gebruikt worden bij de landmacht. De militairen op de Markt leggen geduldig en met enthousiasme uit waar alles precies voor gebruikt word. “Het is echt een eitje hoor, als je eenmaal even weet hoe het moet”, zegt één van de militairen tegen twee meiden die erg bedenkelijk kijken bij een erg ingewikkeld uitziend apparaat.landmachtdagen_delft (43)

Het is druk op de Markt, maar niet zo druk dat het niet mogelijk is om met de militairen te praten of dat het veel te lang duurt voor je mee kan doen aan een activiteit.

 

Niet degene die we zoeken, wel iemand die van de Nieuwe Kerk tokkelt.
Landmachtdagen Delft

Meer over

Nieuws

adv.