Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Landelijk veel nieuwbouw, maar in Delft (nog) niet zo veel

Door Iris Olsthoorn 25 januari 2017

Dacht je dat in Delft de nieuwbouw als paddenstoelen uit de grond schieten? Dat valt gemiddeld gezien nog heel erg mee: landelijk is er dit jaar méér bijgebouwd, maar in Delft juist minder. 

Nederland telt in 2016 bijna 54 duizend nieuwgebouwde stekkies, blijkt uit een rapport van het CBS. En dat is behoorlijk wat meer groei dan voorgaande jaren: er werden ruim 11% meer nieuwbouwhuizen gebouwd dan in 2015 en het is de hoogte aantal sinds 2012.

In Delft werden er in 2016 slechts 250 nieuw gebouwde huizen neergezet. In tegenstelling tot de landelijke groei is er in Delft juist een daling van 6,4% ten opzichte van 2015.

Nieuwbouw in Delft

Delft doet duidelijk niet mee in de landelijke groei. Toch voelt dat misschien niet zo, omdat er allerlei nieuwbouwprojecten in de pijpleiding zitten. Wat dacht je van de Schoemakerplantage, waar straks twee compleet nieuwe wijken worden neergezet? Of de Harnaschpolder, waar al een heleboel huizen gebouwd zijn en er steeds meer bijkomen. Of de nieuwe appartementen boven de Hoven Passage? De meeste projecten die nu lopen, worden in 2018 afgerond. Tegen die tijd zullen de cijfers van het CBS er voor Delft er ongetwijfeld anders uitzien.

Zuid-Holland

Hoewel de groei in Delft achterblijft, spant Zuid-Holland in dit verhaal qua provincies toch de kroon. Verreweg de meeste nieuwbouwhuizen werden hier gebouwd: een totaal van meer dan 11 duizend.

In Den Haag, Westland en Rotterdam werden er flink wat meer huizen gebouwd dan in 2015. In Rijswijk en Midden-Delfland kwamen er juist minder huizen bij.

Meer over

Nieuws Wonen

adv.