Laatste stukje oude Reinier de Graaf Gasthuis tegen de vlakte

Door Ilse Zoutewelle 18 november 2016

Het B-gebouw van het oude Reinier de Graaf Gasthuis moest er een paar maanden geleden al aan geloven. Nu zijn ook de zusterflat en de voormalige kraamafdeling, het H-gebouw, gesloopt. 

In het H-gebouw zat vroeger de kraamafdeling en dat roept best wat sentimentele gevoelens op bij verschillende Delftenaren. Zo schrijft Annemiek Lutz op Facebook: ‘Ik zag vanavond het állerlaatste stukje van het alleroudste ziekenhuis van Nederland tegen de vlakte gaan. Het gebouw waar onze oudste twee kinderen geboren zijn. Gelukkig was het donker buiten… #sterkspul’ Wij verzamelden eerder al de 10 mooiste herinneringen aan de kraamafdeling: die lees je hier.

sloop reinier de graafNieuwe gebouwen

Intussen wordt er pal naast de hoofdingang van het nieuwe ziekenhuis alweer driftig gewerkt aan de nieuwe parkeergarage: in maart 2017 is die als het goed is klaar. Op de plaats van het H-gebouw komt een parkeerterrein voor de medewerkers die eind 2017 klaar is. In de tussentijd wordt er ook gewerkt aan de verbreding van de Reinier de Graafweg met een aparte baan voor het openbaar vervoer en nieuwe aansluitingen op het bezoekers- en personeelsparkeerterrein. Later komt hier ook nog een directe verbinding met de A4.

reinier de graaf parkeergarage
Nieuwe parkeergarage

Volg sloop en opbouw op de webcam

Wil je zien hoe het terrein er nu uitziet? (spoiler alert: het lijkt alsof er een bom is ontploft) Kijk dan mee op de webcam die de sloop en opbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis volgt.

adv.