Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je kunt nu dansen op een glazen brug

Door Iris Olsthoorn 15 mei 2017

Over het water via een brug van glas – loop je daar net zo zeker overheen als over een stalen of betonnen brug? Een hoogleraar en studenten van de TU willen aantonen dat het gewoon kan. 

De onderzoekers ontwierpen een brug die volledig van glas is gemaakt. De brug staat op het terrein van Green Village aan de Van der Burghweg in Delft, schrijft het AD. Maandag gaan vijftig studenten de constructie testen door er op te staan, erover heen te lopen en zelfs erop te dansen. Ze willen laten zien dat glas net zo onbreekbaar is als staal of beton. Je kan na maandag zelf ook een tochtje over de brug maken, als je durft. Je kan al dansend, kruipend of natuurlijk gewoon lopend.

Zandbrug

De burg is onderdeel van een grote project en zal daarom een tijdje blijven liggen. Er wordt nu al gebouwd aan een tweede versie, die nog meer glazen onderdelen bevat. De tweede brug vervangt degene die er nu ligt. Als dit experiment lukt en niemand met nat pak de overkant bereikt, zit het er best in dat we in de toekomst vaker over glazen bruggen zullen lopen. Want glas is duurzaam: het is recyclebaar en de grondstof zand raakt nooit op.

Glazen huis

Het is trouwens niet de eerste keer dat de TU (te) gekke dingen met glas maakt. Vorig jaar vervingen twee promovendi alle bakstenen van de voorgevel van Chanel met stenen van glas. Dat zag er zo uit:

 

adv.