Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijk (en huiver): dit is de gemiddelde huizenprijs in Delft

Door Carin van der Meij 14 januari 2021

Een huis in Delft vinden is op dit moment een behoorlijke uitdaging. Dat weet iedereen, maar weet je ook hoe hoog de gemiddelde huizenprijs in Delft is? En is dit meer of minder dan het jaar daarvoor? Makelaarsvereniging NVM maakt de huidige woningmarkt in Delft inzichtelijk. 

De makelaarsvereniging heeft cijfers gepubliceerd over het aantal verkochte woningen en de gemiddelde verkoopprijs. De cijfers gaan over het laatste kwartaal van 2020.

Woningmarkt in Delft

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Delft ligt – schrik niet – op €370.000,-. Ten opzichte van vorig jaar is dit gemiddelde 9% gestegen. Toch is dit lang nog niet zoveel als in de omliggende steden. In Den Haag stegen de prijzen bijna 12%, in Westland bijna 11% en in Rotterdam zelfs 14,5%. De gemiddelde huizenprijzen in Rotterdam en Westland liggen wel iets lager dan in Delft.

Tegelijkertijd zijn er in Delft in het vierde kwartaal van 2020 minder huizen verkocht dan precies één jaar eerder. Het gaat om een daling van 1,2%. In totaal kregen er 347 huizen een nieuwe eigenaar in Q4. Ook in omliggende steden werden er minder huizen verkocht dan vorig jaar.

In kaart

Hoe staan deze cijfers in verhouding met de rest van Nederland? Dat kun je zelf bekijken. Hieronder zijn alle cijfers per regio in kaart gebracht.

Lees ook

Wat een uitzicht! 7 x mooie foto’s vanaf de Watertoren

De watertoren in het Kalverbos heeft eindelijk een nieuwe eigenaar. De toren, die in 1895 werd gebou...

Window shoppen! Veel winkels in Delft hebben speciaal ingerichte etalages

Loop je in de stad voor de wekelijkse boodschapjes, let dan even extra goed op de etalages de komend...

Delft groeit gestaag door: zoveel inwoners kreeg onze stad erbij in 2020

Nederland telde bijna 17,5 miljoen inwoners op 1 december 2020. Dat zijn er 67.000 meer dan aan het ...

adv.