Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kek is straks – voor even – van nieuwe eigenaren Kim en Hugo: ‘We doen dit omdat het kan en leerzaam is’

Aangeboden door Kek Delft 18 maart 2017

Je bestelt er elke week de halve menukaart, of hebt er als Delftenaar minimaal één keer koffie gedronken. Koffiebar Kek is binnen drieënhalf jaar uitgegroeid tot een van de drukste en bekendste tentjes van Delft. Eigenaar Leonie Hulselmans is na het succes van de afgelopen jaren wel toe aan een bijzondere reis . Ze neemt daarom een dapper besluit: Kek wordt het komende half jaar gerund door horeca-toppers Kim Verhoeff en Hugo Zonneveld.

“Ik ben op mijn 22ste begonnen met Kek en vanaf dag één heb ik eigenlijk niet meer stil gestaan”, vertelt Leonie. “Je zit in een soort tunnel, je hebt niet door wat er allemaal gebeurt en hoe goed het eigenlijk gaat. Je doet het gewoon. Zeker als het goed gaat en leuk is.”

LEONIE: ‘ONDERNEMERS MAKEN VAAK VAN HUN ZAAK HUN EIGEN KONINKRIJKJE’

Nieuwe ideeën

De afgelopen drieënhalf jaar heeft Leonie niet alleen kunnen bouwen aan haar eigen idee, maar ook leren loslaten: “Ondernemers hebben vaak hun eigen koninkrijkje gemaakt van hun tent, waar alles precies zo moet gaan als zij voor ogen hebben. Het liefst maak ik ook nog elk broodje zelf en schenk ik alle koffies in, maar dat gaat niet. Iedereen heeft zijn eigen maniertjes, maar dat is niet altijd de beste manier. Ik denk júist dat het gezond is om iemand met een nieuwe energie en frisse ideeën binnen te laten. Daar krijg je zelf ook goede inzichten van.”

Voor die nieuwe inzichten vroeg Leonie een tijdje geleden aan Kim om eens twee maanden mee te komen werken en ideeën te delen: “Ik wist dat zij een hele goede horecadame is met een mening. Haar komst werd supergoed ontvangen door het team.”

LEONIE: ‘IK LAAT DIE TWEE EEN HALF JAAR LANG KEK RUNNEN EN IK GA OP REIS OM NIEUWE IDEEËN TE VERZAMELEN’

Reislust

Voordat Leonie met Kek begon reisde ze veel en die reislust bleef altijd aan haar knagen. Maar een eigen bedrijf laat je niet zomaar alleen. Totdat Leonie drie maanden geleden ineens met een heel onconventioneel idee op de proppen kwam: “Ik werd wakker en ik dacht ineens: dit moet het worden. Kim is de voorkant, haar vriend Hugo de keuken. Ik laat die twee een half jaar lang Kek runnen en ik ga op reis om nieuwe ideeën te verzamelen die ik mee terug kan nemen naar Delft. Na 3,5 jaar met al mijn energie Kek te hebben opgebouwd, kan ik een flinke dosis nieuwe inspiratie heel goed gebruiken.” Haar keuze valt niet zomaar op dit stel: beiden werken al sinds jonge leeftijd in de horeca en ze zijn nog lang niet van plan daarmee te stoppen.

Je bedrijf een half jaar aan een ander overdragen is niet iets wat je elke dag ziet. En dat is niet zonder reden: “Mijn boekhouder zei, ‘hèh, hoe wil je dat doen dan?, maar is gelukt. Het kan dus gewoon. Alles, maar dan ook alles, wordt overgedragen. Van de mail tot het contact met de koffiebonenboer én de administratie.”

HUGO: ‘HET IS DE ALLERBESTE ERVARING DIE JE KUNT HEBBEN’

Win-win

Hugo en Kim schrokken wel een beetje toen Leonie hen het voorstel deed om Kek te runnen. “We willen misschien later zelf ook wel iets beginnen. Maar tegelijkertijd weet ik van mijn ouders (Joost en Ushi Verhoeff, voormalig eigenaren Knus/Kobus Kuch, red.) hoe een grote verantwoordelijkheid het is”, zegt Kim. “Ik dacht eerst ‘is dit niet een bevlieging van Leonie?’”, zegt Hugo, “Maar niet heel veel later dacht ik ‘waarom niet?’ Het is de ideale oefening voor ons.”

“We doen dit omdat het kan, niet omdat het moet. Ik heb er alle vertrouwen in dat het voor ons alle drie een bijzondere kans is”, zegt Leonie. “Het is een win-win situatie”, vult Hugo aan: “Voor ons is het onwijs leerzaam. Zo’n succesvolle tent runnen is de allerbeste ervaring die je kunt hebben. En Leonie kan even goed afstand nemen en leert zo ook weer met een nieuwe blik naar Kek kijken.”

KIM: ‘WIJ KUNNEN DE PUNTJES OP DE I ZETTEN’

Kek blijft Kek

Kek-fanaten hoeven overigens niet bang te zijn dat ze over een tijdje niks meer terug herkennen van hun favoriete plek. Kim en Hugo zijn niet van plan Kek op zijn kop te zetten. “Nee, we hebben natuurlijk wel veel eigen ideeën, maar die linken we niet aan Kek. De formule staat als een huis en daar hoeft niks anders aan. De veranderingen die we zullen maken zijn vooral achter de schermen. We willen zorgen dat als Leonie terug is, Kek organisatorisch nóg wat beter in elkaar zit. Omdat wij met z’n tweeën zijn, hebben we iets meer tijd om de puntjes op de i te zetten”, zegt Kim.

Bij terugkomst in de zomer neemt Leonie de boel weer over. “Misschien kom ik wel terug met een heel nieuw idee, maar dan zal ik niet Kek omgooien. Mijn droomplan is wel om een tweede zaak te beginnen, maar dan met een hele andere sfeer en identiteit dan Kek.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kek Delft. Meer over Kek Delft ontdekken?

Kek Delft

lunch

Gesloten08:30 - 18:00

Voldersgracht 27, Delft

Bekijk meer:lunch

adv.