Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kees de orgelman heeft weer een paard: Rinka is er klaar voor

Door Iris Olsthoorn 16 februari 2017

Heel Delft was eind vorig jaar in rep en roer: paard Boris van orgelman Kees de Ruijter overleed na 17 jaar trouwe dienst. Maar we kunnen onze paardensnoepjes vanaf nu gewoon weer meebrengen, want Boris’ opvolger Rinka is vanaf nu te bewonderen. 

Toen Boris eind december overleed, zat Kees ineens zonder trouwe viervoeter om zijn orgel over de markt te trekken. Kees kocht een nieuw paard, maar die kon niet zómaar mee. “Het kost heel veel oefening voor je een nieuw paard hebt ingewerkt. Hij moet lang stil kunnen staan, sterk zijn en natuurlijk goed tegen het verkeer kunnen,” vertelde hij ons eerder. 

De markt op

Rinka orgel paard (4)
“Rinka moet nog een beetje wennen, maar het gaat steeds beter”, zegt Kees.

De training van zijn nieuwe paardje heeft zijn vruchten afgeworpen, want sinds vorige week is Rinka iedere donderdag voor het orgel te bewonderen. Kees is heel tevreden: “Rinka moet nog een beetje wennen aan de drukte, maar het gaat goed. Het is een rustig paardje en ook lief voor kinderen.” Zo te zien valt Rinka bij Delftenaren in de smaak, want de grond ligt bezaaid met wortels en boterhammen. “Mensen komen Rinka meteen aaien. Sommige hebben niet eens door dat ik een nieuw paard heb, want ze lijken best wel op elkaar. Deze is alleen ietsje kleiner”, vertelt Kees.

 

adv.