Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kazmi betrapte inbrekers: ‘bijna hadden mijn kinderen geen vader meer gehad’

Door Ilse Zoutewelle 10 januari 2019

‘Wie is daar?!’ schreeuwde Papa Kazmi toen hij een man achter zijn eigen voordeur zag. Enkele seconden later lag de 64-jarige eigenaar van Hills & Mills onderaan de betonnen portiektrap aan de Soestdijksekade in Den Haag. Het resultaat: twee gescheurde achillespezen, angsten en grote zorgen over zijn bedrijf.

Shahzad Kazmi is altijd in zijn zaak te vinden, zes dagen per week. “Ik bén de zaak. Zonder mij loopt het niet”, zegt hij tegen het AD.

Inbreker

Vrijdag 4 januari kwam Papa Kazmi rond 21.00 uur thuis van zijn werk. Zijn vrouw en jongste kind waren in Stockholm bij zijn schoonmoeder en de andere drie kids zijn het huis al uit.

‘Ik lag binnen een paar seconden beneden’

Toen hij zijn auto wegzette, dacht hij een schim voor zijn raam te zien. Maar hij wuifde dat idee weg. “Ik heb net de diagnose diabetes gekregen, dus ik dacht dat ik me het inbeeldde”, blikt Kazmi terug. Hij liep daarom gewoon naar zijn woning op de eerste etage.

“Toen ik bij mijn deur kwam, kreeg ik die niet open, omdat iemand de deur tegenhield. Uit schrik begon ik meteen te schreeuwen. Vervolgens werd ik geduwd en lag ik binnen een paar seconden beneden.”

Achillespezen

De aanval ging in een flits voorbij. Vier mannen renden langs hem heen en maakten zich uit de voeten. Omdat het zo snel ging, kon Kazmi de mannen niet goed zien. Behalve die hem van de trap geduwd heeft: een donkere, lange man. Hij leek uit een Oost-Europees land afkomstig te zijn.

‘Ik had ook op mijn hoofd terecht kunnen komen’

Door zijn schreeuw kwamen al snel buurtbewoners om Kazmi te helpen. Hij kon niet meer lopen en in het ziekenhuis bleek dat hij beide achillespezen had gescheurd. “Ik heb een engeltje op mijn schouder gehad. Ik had ook op mijn hoofd terecht kunnen komen, dan hadden mijn kinderen geen vader meer gehad”, stelt hij met een zucht.

De vier inbrekers hadden zijn huis volledig overhoop gehaald, maar los van wat sieraden, konden ze weinig buitmaken. “Misschien dachten ze dat ik hier geld bewaarde van mijn zaak. Maar alles gaat tegenwoordig via de pin. Ik bewaar hier helemaal niets.”

En nu?

Volgens de arts moet Kazmi twaalf weken herstellen. In de tussentijd helpen zijn kinderen hem in het huishouden. Naast emotionele schade voor hem en het gezin, levert het ook behoorlijke kopzorgen op over zijn inkomen.

Volgende week hoopt Kazmi ander gips te krijgen, zodat hij weer naar zijn restaurant  kan. “Mijn vrouw houdt het daar de komende tijd draaiende, maar ik moet daar zijn. Ik hoef niet te werken, maar ik wil daar zijn. Ik weet precies hoe alles daar werkt en ik weet hoe alles geregeld moet worden.”

Tips

Kazmi hoopt door het delen van zijn verhaal dat er mensen met tips naar de politie stappen. Ook in het programma Opsporing Verzocht is afgelopen dinsdag aandacht besteed aan de mishandeling. De politie laat weten dat er naar aanleiding van die uitzending nog geen tips zijn binnengekomen. “Wij roepen iedereen op die wat heeft gezien of gehoord, hoe klein ook, zich te melden bij ons via 0900-8844”, aldus een politiewoordvoerster.

Meer over

Nieuws Video

adv.