Karla viel in de gracht: ‘Gelukkig zat mijn kind van 1 niet voorop de fiets’

Door Iris Olsthoorn 13 maart 2018

Door een harde windvlaag verloor Karla Fhear afgelopen donderdag de macht over het stuur. Dit gebeurde helaas op de meest ongelukkige plek van Delft: langs de Westsingelgracht. Karla belandde daardoor met fiets en al in het ijskoude water. Ze deelde haar verhaal via onze Facebookpagina.  

“Het was een van de engste momenten uit mijn leven”, begint Karla haar verhaal. “Ik fietste vanaf het station en opeens was er een windhoos die me richting de gracht mee sleurde. Ik kon niet snel genoeg van de fiets afkomen, want het kinderzitje aan de voorkant zat in de weg.”

Vijftig meter zwemmen

Karla probeerde met al haar kracht de fiets en haarzelf te stoppen, maar de wind was te sterk. “Ik wist dat ik erin ging vallen en schreeuwde hard. […] Ik fiets hier iedere dag, dus ik wist gelukkig waar een trappetje langs de kade was. Dat was ongeveer vijftig meter zwemmen. Het voelde eindeloos en ik was bang dat ik het niet zou redden. Er was geen trap dichterbij en ook geen reddingsboei, niets. Gelukkig bereikte ik de trap en trokken drie mensen me uit de gracht. Het was een héle enge ervaring. Ik had geluk dat er mensen in de omgeving waren, dat ik ver genoeg kon zwemmen en het belangrijkste: dat mijn eenjarige dochter niet bij me was.”

westsingelgracht

Vette pech: door harde windvlaag belandt vrouw in de ijskoude gracht

Het was donderdagavond weer zo ver: iemand belandde in de Westsingelgracht naast het station. Dit ke...