Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jonge held (10) redt een baby van verdrinkingsdood in de Delftse Hout

Door Iris Olsthoorn 20 juni 2017

Afgelopen weekend was het door het lekkere weer afgeladen in de Delftse Hout. Maar wat begon als een ontspannen dag, eindigde bijna als ramp voor een babytje en familie. Gelukkig heeft de 10-jarige Leander een fataal ongeluk weten te voorkomen.  

Leander Zegwaard (10) was zondagavond rustig aan het spelen in de Delftse Hout toen hij iemand om hulp hoorde roepen, schrijft het AD. Het geroep kwam van een 7-jarig meisje dat hij eerder met een kinderwagen zag lopen. Leander rende er meteen naar toe en zag een kinderwagen vlakbij een brug voorover gekanteld in het water liggen. Het meisje kreeg de buggy niet uit het water, want het ding was veel te zwaar en het zat vast in het riet.

De spierballen van Leander

“Het kindje was al kopje onder gegaan. Ik trok aan de buggy en uiteindelijk kwam het hoofdje weer boven water. Daarna kon ik de hele buggy op de kant trekken”, vertelt Leander. Het kostte hem al zijn krachten. “De baby van 1 jaar moest heel erg hard huilen.” Leanders broertje Silvian (8) was ondertussen naar het Rieten Dak gerend, waar zowel de ouders van de jongens als de ouders van het babytje zaten te eten. Alle betrokkenen waren natuurlijk erg geschrokken, maar opgelucht dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.

Meer over dit verhaal lees je bij het AD. 

Meer over

112 Nieuws

adv.