Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammer zeg! Het LEGO-paradijs in de binnenstad komt er toch niet

Door Iris Olsthoorn 30 augustus 2018

Iets meer dan een maand geleden verblijdden we je nog met het nieuws dat er een megagroot LEGO-paradijs zou openen in de binnenstad. Maar helaas: het feest gaat niet door. De Bonte Bouwplaats ziet af van de verhuizing, laten ze weten via Facebook. 

De Bonte Bouwplaats zou verhuizen naar een ruimte van vierhonderd vierkante meter aan de Papenstraat. Dat betekende voor deze LEGO-experts véél meer ruimte voor feestjes, workshops en bouwpret. Het nieuwe LEGO-paradijs zou na de zomervakantie open gaan. De ondernemers wisten op dat moment al dat het tijdelijk zou zijn. “We kunnen hier in ieder geval tot eind 2019 blijven”, vertelde Ellen ons toen.

Te korte tijd

Er werd de afgelopen weken al druk geklust en verbouwd in het pand. Maar helaas: de periode dat de Bonte Bouwplaats van het gebouw gebruik kan maken, bleek plots veel korter. Eigenares Ellen heeft daarom de moedige beslissing genomen om op haar oude honk op de Hugo de Grootstraat te blijven. “Toen het duidelijk werd dat de einddatum van ons verblijf zeer waarschijnlijk zou verkorten, en dit zakelijk gezien gewoon niet te doen is, kon ik niet anders dan besluiten om niet te verhuizen voor zo’n korte tijd. [Zo’n ruimte is] een geweldige kans voor de bouwplaats, maar niet voor een paar maanden”, schrijft zij in een bericht op Facebook. 

Zoeken naar een nieuwe plek

Echte LEGO-fans hoeven niet lang te treuren: de Bonte Bouwplaats gaat voorlopig gewoon verder op de Hugo de Grootstraat. Er wordt nog wel gezocht naar een plek waar de bouwplaats uit kan groeien tot groot LEGO-paradijs.

Het was even wat stiller. Geen filmpjes van de nieuwe ruimte. Ik moest ook even op vakantie. Maar vooral moest ik een…

Posted by De Bonte Bouwplaats on Thursday, 23 August 2018

 

adv.