Jammer! Kattenkop Café gaat sluiten

Door Iris Olsthoorn 11 april 2019

Op de hoek van de Zuidwal en de Oude Delft zit een van de knuffeligste cafés van Delft: het Kattenkop Café. Maar helaas voor fans van de harige bewoners gaat het café sluiten. Het weekend van 13 en 14 april zijn de laatste dagen dat je de poezenbeesten kunt aaien.

Kattenkop Café opende vorig jaar in maart. Het idee: katten aaien en knuffelen, je terwijl je aan je koffie nipt of zit te lunchen. Helaas komt daar nu een einde aan. “Het was geweldig om te doen, maar het is tijd voor iets nieuws”, vertelt eigenaar Shireen. Voor het zover is, viert het kattencafé nog een afscheidsfeestje. “Als je nog een keertje langs wil komen kan dit op vrijdag 12, zaterdag 13 of zondag 14 april. Let op: je moet wel écht even reserveren.”

De katten krijgen een nieuw huis

Voor wie zich zorgen maakt om bewoners Abby, Tijger, Bennie, Skittle, Gigi, Billy en Bobby: zij krijgen een goed huis. “Drie van de katjes komen bij mij thuis wonen, de rest gaat naar familie en vrienden. Ik heb ze allemaal met een katje opgezadeld”, lacht Shireen. “Maar op deze manier weet ik zeker dat ze een goed huisje hebben.”

Wie behalve de katten, ook Shireen gaat missen, kan binnenkort naar De Liefhebber op de Markt. “Ik word daar mede-eigenaar. Het lijkt me heel leuk daar bekende gezichten te zien, dus kom vooral langs.”

Er komt een Chinees restaurant voor in de plaats

In het pand op de hoek van de Oude Delft komt natuurlijk iets nieuws wanneer Kattenkop Café vertrokken is. Shireen vertelt ons dat er een Chinees restaurant voor in de plaats komt: “Maar verder kan ik nog niet zoveel verklappen.”

adv.