Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammer: deze 7 Delftse zaken gaan of zijn voorgoed dicht

Door Iris Olsthoorn 19 juni 2020

Er komen met regelmaat hele leuke zaken bij in Delft. Maar helaas moeten we soms ook afscheid nemen van winkels en horeca in onze stad. Binnenkort moeten we het zonder deze 7 doen:

Goed om te weten: niet al deze zaken sluiten vanwege de coronacrisis. Sommige zaken wisten al eerder dat ze zouden sluiten en/of sluiten om andere redenen.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

NOA NOA en Rivendell-lifestyle

Noa Noa Delft

Noa Noa zit al sinds 1981 in de Choorstraat en verkoopt dameskleding van het gelijknamige Deense merk Noa Noa. Rivendel-lifestyle zit naast Noa Noa en ken je waarschijnlijk van de romantische interieuraccessoires, decoratie- en cadeauartikelen. Beide zaken zijn van dezelfde eigenaar, die heeft besloten ermee te stoppen. Helaas moeten we het binnenkort dus zonder deze twee zaken doen. De eigenaresse vertelde ons eerder waarom: “Ons contract loopt eind juni af. We hadden de kans om nog voor vijf jaar te tekenen, maar wat dan? Tegenwoordig koopt iedereen online, wat ik overigens niet begrijp. Je wilt toch kleding passen en weten hoe de pasvorm is?”

Lazuli Delft

Lazuli, de kralenwinkel annex conceptstore op de hoek van de Breestraat gaat dicht. “Lieve mensen, na bijna 5 jaar met veel liefde passie en overgave heb ik moeten besluiten de winkel te moeten stoppen”, schrijft eigenaresse Samantha op Facebook. “De corona beginmaanden waren de druppel op een hete plaat… Veel diensten waar de winkel op draait, zijn komen te vervallen.” Lazuli kan door de vele maatregelen maar weinig mensen in de winkel ontvangen. Ook workshops voor grote groepen kunnen voorlopig ook niet. Daarom heeft de eigenaresse dit moeilijke besluit moeten nemen en moeten wij het helaas zonder deze leuke zaak doen. 

Wine & Swine

wine & swine delft
Foto: Wine & Swine

Fans van worst, wijn en andere delicatessen weten dit vast en zeker al: Wine & Swine (eerder Ofjeworstlust) is inmiddels al een tijdje dicht. Op 1 juni (de dag dat alle horeca weer open mocht) schreven de eigenaren op Facebook: ‘Op 2 april lieten we u weten te gaan stoppen met onze zaak. Wij willen u nogmaals laten weten dat we echt niet meer open gaan, dat u niet kunt reserveren of langskomen.’ De eigenaren laten op Facebook ook weten dat zij begin dit jaar deze grote beslissing al hadden genomen, omdat zij andere toekomstplannen hebben. De zaak staat inmiddels al eventjes te koop. De heerlijke worstjes zullen door menig Delftenaar gemist worden!

’t Koopjeshuis

’t Koopjeshuis aan de Simonsstraat is sinds een aantal weken dicht. Eigenaren Martha en Theo hebben de zaakmaar liefst veertig jaar gerund “Dat wij hebben besloten om te sluiten, komt door een aantal zaken. De markt verandert en de coronacrisis heeft ook niet bepaald meegeholpen. Ik ben al vanaf mijn veertiende aan het werk en ben ondertussen 75 jaar. Het is jammer dat we nu moeten stoppen met ’t Koopjeshuis maar het is niet anders.” We spraken uitgebreid met hen over de sluiting, dat lees je terug in dit artikel.

Dierenspeciaalzaak Het Westen

dierenspeciaalzaak het westen

Zoals je misschien wel weet, is Dierenspeciaalzaak het Westen een tijdje geleden overgenomen door Noor en Anje. Helaas moeten de meiden – mede door het coronavirus – de deuren van de winkel binnenkort sluiten. Anje vertelt: “Het is een zware tijd voor Noor en mij. Het sluiten van de winkel gaat ons enorm aan het hart en dat maakt het extra moeilijk.” De zaak houdt nog tot 27 juni opheffingsuitverkoop. Meer lees je hier:

Lees ook

Dierenspeciaalzaak Het Westen houdt een opheffingsuitverkoop

Lokaal Delft

In juni 2018 opende Lokaal aan de Binnenwatersloot. In januari van 2019 stopte het ontbijt- en lunchzaakje er al mee: eigenaar Jonnie kreeg de zaak naar eigen zeggen niet lopend. Niet lang daarna namen Mehdi en Anita de zaak over en toverde het om in een tapas- en lunchbar. Maar ook dit was geen lang leven beschoren: de zaak is inmiddels al weer eventjes dicht en staat te koop. Zonde!

Kat in de Stad

de kat in de stad

Liefhebbers van een speciaalbiertje hadden het vast al door: Kat in de Stad is niet meer. In augustus van 2018 sloot De Wilde Hollander en kwam deze kroeg er voor in de plaats. Het café schonk onder meer bier van De Koperen Kat, de stadsbrouwerij aan de Schie. Op 21 april 2020 werd het faillissement van de kroeg uitgesproken door rechtbank Den Haag.

Lees ook

Buiten borrelen en eten: 6 x nieuwe terrassen om uit te proberen in Delft

Met lekker weer hoef jij vast niet lang na te denken op welk terras je neerstrijkt. Gewoontedieren a...
Il Tartufo Delft

Gemakkelijk en lekker: 4 x goede traiteurs in Delft

Geen zin om vanavond in de keuken te staan kokkerellen? Dan is een goede traiteur een ideale optie, ...
Kookwinkel 't Pauwtje

Weer eens wat anders dan een bloemetje: 5 x originele vaderdagkado’s

Het is weer bijna Vaderdag. Als je je vader dit jaar niet kan verblijden met een bezoekje, een knuff...

Heel erg leuk om te zien: 9 x oude foto’s van de Beestenmarkt

Als jouw moeder vroeger netjes fotoboeken bijhield, dan weet je het: door die oude foto’s bladeren i...

7 x op deze unieke plekjes vlakbij Delft wil je echt eens logeren

De zomer komt eraan! Sla jij dit jaar de vakantie naar het buitenland even over, maar wil je er tóch...

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.