Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is af! Je kan selfies maken op de nieuwe Delftse 3D-tekening

Door Iris Olsthoorn 6 juni 2017

Een weekje geleden begon kunstenaar Leon Keer aan een nieuwe, gigantische 3D-tekening op het Bastiaansplein. Dinsdag werd het kunstwerk onthuld. En ja, net als het Straatje van Vermeer is deze tekening ook weer fantastisch. 

3d bastiaanspleinDe komende tijd kan je weer hele hordes mensen zien kijken, foto’s of selfies zien maken. In één week tekende Leon dit kunstwerk op de het Bastiaansplein. Jijzelf kan ook net doen alsof je midden in de 3D-studeerkamer staat. Om de 3D tekening het beste vast te leggen, neem je plaats op de voetjes die voor het kunstwerk geschilderd zijn. Tip: het schijnt dat als je hurkt op de voeten van het poppetje, je het beste in beeld komt.

Isabel in haar studeerkamer

Leon maakte enorme studeerkamer met de koepel van de bibliotheek van de TU Delft on top, ter ere van hun 175-jarige bestaan. Midden in de kamer tekent een jong meisje formules op een bord. Dat jonge meisje staat daar niet zomaar: “Het meisje is geïnspireerd op Isabel Arends, professor aan de TU Delft. Ze droomde ervan om juf te worden. Inmiddels is ze vijftig en hoogleraar in de chemie”, vertelde Saskia de Moor van het Science Centre ons eerder. 

3d bastiaansplein
Tip: als je hurkt op de voeten van het poppetje, schijn je het mooist in de 3D tekening te staan.

Jouw leukste foto

Wij zijn wel benieuwd wie de allerorigineelste kiek met de grote tekening maakt. Sta jij straks op zijn kop in het 3D-beeld? Of trek jij een hele speciale outfit aan? Laat je foto voor ons achter in een reactie of mail ‘m!

adv.