Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Asbest gevonden op terrein bij Stadsboerderij en Waterspeeltuin

Door Ilse Zoutewelle 3 juni 2016

Er is inderdaad asbest gevonden in De Stadsboerderij en waterspeeltuin BuytenDelft. Dat blijkt uit een onderzoek dat vrijdag is gedaan. Dit betekent dat het terrein in elk geval de komende 2 weken is gesloten.

Donderdag was er tijdens het trekken van sleuven in de weide materiaal opgedoken dat leek op asbest. Nu blijkt uit onderzoek dat het inderdaad om asbest gaat. Maandag start er een uitgebreid bodemonderzoek. Over 2 weken is hier de uitslag van bekend. Tot die tijd zijn de Stadsboerderij en Waterspeeltuin gesloten. Wat er daarna gebeurt, is nog onbekend.

Domper

Marietta van der Duijn Schouten van BuytenDelft zei donderdag al tegen indebuurt dat ze ontzettend baalt. “Dit is natuurlijk een enorme domper, vooral voor de bezoekers. We waren net een tijdje open en een beetje op gang. De eerste abonnementen verkocht, de eerste mensen kwamen. En nu dit!”

Geen zorgen

Als je hier laatst bent geweest hoef je niet bang te zijn dat jij of je kind nu iets krijgt. “Je moet echt langdurig en openlijk met asbest in aanraking komen, wil er iets gebeuren. Maar wij willen hier wel zorgvuldig mee omgaan en daarom sluiten we de speeltuin in elk geval tot het onderzoek is afgerond.”

Meer over

Nieuws

adv.