In dit oude portiersgebouwtje tegenover de campus komt een Griekse eettent

Door Iris Olsthoorn 16 april 2019

Midden in de nieuwbouwwijk de Schoemaker Plantage vind je de Schoemakerloods. In deze loods zitten een aantal toffe hotspots, waaronder De Griekse Olijf. De loods wordt over een tijdje helaas gesloopt. Maar goed nieuws voor fans van de Griekse keuken: De Griekse Olijf krijgt iets verderop een nieuw onderkomen. 

Aan de Van Embdenstraat aan het begin van de nieuwbouwwijk staat een oud portiersgebouwtje. Het is een overblijfsel van het oude TNO-terrein. Eigenlijk was het de bedoeling dat ook dit gebouwtje tegen de vlakte ging, maar daar dacht Yannis van De Griekse Olijf anders over. Hij vond het een mooie nieuwe locatie voor zijn eetgelegenheid.

Klein van binnen met groot terras

De oude portiersloge krijgt daarom binnenkort een complete metamorfose, laat projectontwikkelaar De Schoemaker Plantage weten via de website. Het gebouwtje is niet heel groot, maar Yannis heeft natuurlijk wel een keuken nodig om zijn Griekse lekkernijen te bereiden. Er komen daarom maar twintig zitplaatsen binnen. Gelukkig krijgt het zaakje wel een groot terras, dus met mooi weer is er meer dan genoeg plek om van de zon te genieten.

Wanneer De Griekse Olijf verhuist naar zijn nieuwe onderkomen is nog niet bekend. De eerste ontwerpen liggen er al wel. Zo gaat het er ongeveer uit zien:

Foto: Schoemaker Plantage / Zeeuwse Jongens Architecten
Foto: Schoemaker Plantage / Zeeuwse Jongens Architecten

Meer over De Griekse Olijf ontdekken?

De Griekse Olijf griekse restaurants

Vandaag gesloten

Schoemakerstraat 97K, Delft

Bekijk meer:griekse restaurants

adv.