Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat vind jij: wel of geen ondergrondse fietsenstalling onder de Markt

Door Iris Olsthoorn 14 januari 2020

Zo’n beetje iedereen in Delft ergert zich aan de wirwar van fietsen in de binnenstad. Omdat er veel te weinig parkeerplekken zijn, worden veel fietsen buiten de stallingen of fietsnietjes geparkeerd. Het nieuwste idee in de strijd tegen het fietsparkeerprobleem: een ondergrondse fietsenstalling onder de Markt. 

Het idee is geopperd door PvdA Delft, schrijft het AD. Zij vinden dat de gemeente veel te weinig doet aan het parkeerprobleem voor fietsen. Want hoewel de Gemeente onlangs besloot het pand van Piet Vonk om te bouwen tot fietsenstalling en binnenkort 400 extra fietsnietjes in de binnenstad plaatst, is het probleem daarmee nog lang niet opgelost. Volgens de Fietsersbond Delft zijn er op dit moment op drukke zaterdagen zo’n 4000 tot 6000 fietsparkeerplekken tekort.

Niet het eerste plan

Wethouder Martina Huijsmans geeft toe dat er een probleem is en dat zo’n ondergrondse stalling een eventuele oplossing zou kunnen zijn. Het is niet de eerste keer dat er plannen zijn voor de grond onder de Markt. Ooit was er een plan voor een ondergrondse autogarage. Dat stuitte op zoveel verzet en spanning, dat de garage er niet kwam. De Markt is een van de oudste stukjes van Delft, dus zomaar even een fietsenstalling uitgraven, zal niet gaan. Of en wanneer dit nieuwste plan ooit waarheid wordt, is dus afwachten.

Ondertussen zijn wij benieuwd. Wat vind jij: is een grote, ondergrondse fietsenstalling onder de Markt een goed idee of niet? Zonde, of juist handig en fijn? Stem op Facebook op onze poll!

Lees ook

Gaaf! Het bekende hardloopevent Urban Trail komt naar Delft

Laatst maakten we een lijstje met 5 leuke hardloopevenementen, maar we zagen één hele gave wedstrijd...
autoluwe-binnenstad-nummerbordherkenning-karl-flieger

Gemeente Delft wil vrachtwagens, auto’s en brommers de binnenstad uit

Als het aan de gemeente ligt, kunnen we straks de binnenstad niet meer in met vrachtwagens, auto's, ...
De Waag Delft

Delft is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de Delft, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.