Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huisje, boompje, lege portemonnee: dit is de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Delft

Door Carin van der Meij 12 februari 2020

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Delft is dat niet anders. Woningen gaan als warme – en vooral dure – broodjes over de toonbank. Het CBS komt met de feiten: de gemiddelde verkoopprijs is weer toegenomen. 

Uit onderzoek van het CBS en het Kadaster blijkt dat in ons land de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen in 2019 is toegenomen tot maar liefst €308.000,-. Tenminste, in de meeste gemeenten (326 van de 389).

Gemiddelde verkoopprijs in Delft

Helaas: ook Delftenaren hebben in 2019 dieper in de buidel moeten tasten voor een stekkie. In Delft werd vorig jaar gemiddeld €311.300,-  neergelegd voor een koopwoning. In 2018 was dit nog €282.900,-. Even in perspectief: dit is dus een stijging van 10.1%.

Landelijk en bij de buren

Ja, de gemiddelde koopsom in Delft is jammer genoeg gestegen. Klein lichtpuntje: het kan erger. Bloemendaal is de duurste gemeente. Voor een bestaande woning werd gemiddeld €832.000,- betaald. Delfzijl is the place to be voor relatief voordelige woningen: vorig jaar werd in de Groningse stad gemiddeld €155.000,- euro betaald.

Als we kijken naar woningen bij onze buren, dan betaal je in gemeente Midden-Delfland nóg meer dan in Delft. Hier was de gemiddelde verkoopprijs van een huis vorig jaar €399.600,-. Bijna vier ton! Ook Pijnacker-Nootdorp was duurder dan Delft: hier werd gemiddeld €375.900,- betaald. In Rijswijk was je dan weer een stuk goedkoper uit. De huizen gingen hier voor een gemiddelde van 280.800,-  over de toonbank.

Volgens het CBS is dit de eerste keer sinds het begin van de meting – in 1995 – dat de gemiddelde verkoopprijs boven de drie ton uitkomt.

In kaart

In het kaartje hieronder zie je de gemiddelde verkoopprijs in Delft en in de rest van Nederland:

Lees ook

Er worden senioren- en huurwoningen in de Schoemaker Plantage gebouwd

Het is crisis op de woningmarkt: er is een groot tekort aan (huur)woningen in Delft. Daarom is het a...

Er komen 300 koop- en huurwoningen op het terrein van Gele Scheikunde

Er is een groot tekort aan huizen in Delft, daarom worden er op verschillende plekken woningen bijge...

Er is een overschot aan dure nieuwbouwwoningen in de binnenstad

In de binnenstad wordt de laatste jaren veel nieuwbouw gebouwd. Maar de nieuwe huizen zijn vooral vo...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.