Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hotel, restaurant en winkels in oude legermuseum

Door Jantine van den Hoven 6 juli 2016

Een hotel, restaurant en winkels, de plannen voor het oude legermuseum liggen grotendeels op tafel. Omwonenden kregen dinsdagavond de mogelijkheid om hun mening te geven. Veel van hen zien een terras op de kade bijvoorbeeld wel zitten.

Slapen, eten en cultureel

In het oude legermuseum wordt ‘Arsenaal Delft’ ontwikkeld. Onderdeel is een hotel over drie verdiepingen met ongeveer 80 kamers. De bovenste kamers worden dubbel zo hoog, zij krijgen de ruimte van de zolder er bij. “Er ligt echter nog niets vast, het is een voorlopig ontwerp. Er zijn nog gesprekken met verschillende bedrijven die het hotel kunnen gaan runnen”, vertelt Sharan Bekker van cepezed projects B.V., de ontwikkelaar van Arsenaal Delft. In het middenstuk is een ‘cultureel gedeelte’ gepland. “Daarin moet de historie van Delft en ‘de ambachten’ terugkomen. In dat stuk kunnen zometeen verschillende partijen zich vestigen en er is ruimte voor de creatieve innovatiekracht in Delft. Het is wel de bedoeling dat je vanuit het midden altijd het hotel en het restaurant kunt bereiken. Er kan bijvoorbeeld een winkeltje met streekproducten komen.” Boven het restaurant komt ruimte om te vergaderen. Waarschijnlijk komt er aan de kade een terras en er wordt nagedacht over de aanleg van bruggen.

arsenaal plan nieuw legermuseum
Het plan zoals het er nu ligt. Met links mogelijk een terras en restaurant. Foto cepezed projects B.V.

Zorgen om parkeren en overlast

Omwonenden mochten dinsdagavond over allerlei zaken hun zegje alvast doen aan de hand van post-its op een plattegrond. Over de bruggen en het beter bereikbaar maken van het pand zijn ze overwegend positief. De bewoners maken zich wel zorgen over het parkeerterrein. “Mensen willen graag dat dat rustig blijft”, vertelt Sharan Bekker. “De omwonenden willen ook graag veel groen zien en dat we nadenken over de veiligheid rondom het pand. Ook waren er kritische geluiden over mogelijke overlast. Een keer een feestje kan, maar dat moet niet structureel worden, vinden de Delftenaren.”

legermuseum_leonvanwoerkom
Foto Leon van Woerkom

Place to be

Volgens Sharan Bekker zien de omwonenden Arsenaal Delft als een nieuwe trekpleister voor Delft, voor zowel toeristen als Delftenaren. “Veel van hen durven zelfs een stap verder te denken dan dat wij dat doen. Ze zien het als een nieuwe place to be.”

Nog even geduld

Het oude legermuseum is natuurlijk een monument en het is de bedoeling dat het zoveel mogelijk intact blijft. “Door met units te werken die in het gebouw komen, zou je de verbouwing bijvoorbeeld ook weer terug kunnen draaien.” Maar zo ver is het nog lang niet, de verbouwing staat voor eind 2017 / begin 2018 op de planning. Dat duurt dus nog wel even. Dat komt omdat er nog een officiële bestemmingswijziging moet komen, pas daarna kunnen Delftenaren hun officiële bezwaar kunnen maken. De hoop is er dat de verbouwing in een half jaar tot een jaar afgerond kan zijn.

Legermuseum_terras
Hier is het terras gepland.
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.