Advertentie wordt geladen…

Hopelijk tot ooit! Deze zaken sloten in Delft in 2020

Het jaar zit er bijna op. Tijd om terug te blikken en stil te staan bij de winkels, restaurants en koffietentjes die in 2020 de deuren sloten in Delft. Staat jouw voormalige lievelingsplek ertussen? 

Advertentie wordt geladen…

Advertentie wordt geladen…

Pluck

pluck delft

Zelf je boeket samenstellen met de mooiste bloemen: het kon bij Pluck op de Molslaan. Maar helaas is het bloemenfeest voorbij. Begin dit jaar was de winkel voor het laatst open.

Pluck was een initiatief van Pauline Bloembinders. Pauline vertelde ons eerder waarom de zaak dicht ging: “Bij Pluck stonden we met twee medewerkers, maar het was te duur om hen aan te houden. Als ik er in mijn eentje had gestaan, had ik hier een prima boterham mee kunnen verdienen. Maar met twee man personeel was het lastig. Daarnaast vind ik het te druk om twee winkels te runnen. Ik vind het erg jammer dat we de zaak moeten sluiten, want het concept was goed. Maar het moest, zodat ik me weer volledig kan focussen op Pauline Bloembinders.”

Gelukkig hoeven we niet helemaal afscheid te nemen van het bloemenfeest. Vanaf begin maart zit er een tweede locatie van Florali Creations in het pand aan de Molslaan.

 • Bloemenwinkel Pluck op de Molslaan gaat sluiten

  Zelf je boeket samenstellen met de mooiste bloemen: het kon bij Pluck op de Molslaan. Maar helaas is het bloemenfeest...

  pluck delft

Jent

Gezond én snel eten is een combinatie die je helaas niet zo vaak tegenkomt in Delft. Of nou ja, beter gezegd: tegenkwam in Delft! Het gezonde fastfoodrestaurant Jent heeft het helaas niet gered. Het fastfoodrestaurant aan de Binnenwatersloot was een tijdje aan het ‘verbouwen’. De zaak heeft het nog even geprobeerd als bezorgrestaurant, maar heetf uiteindelijk haar deuren permanent moeten sluiten. Inmiddels zit Johnny’s Burger er alweer een half jaartje waar je heen gaat voor burgers en ander fastfood, maar dan niet de gezonde versie!

 • Er komt iets nieuws in het oude pand van JENT op de Binnenwatersloot

  Op de Binnenwatersloot is weer één van de leegstaande pandjes gevuld: in het oude pand van JENT opent binnenkort Johnny's....

Home & Deco

De ‘Home & Deco’ winkel van Meubel & Slaaphuys heeft ongeveer een jaar op de Binnenwatersloot gezeten. Daarna moest de winkel helaas zijn deuren alweer sluiten. De eigenaar merkte misschien dat het publiek van de binnenstad van Delft toch niet het juiste publiek was en heeft de Home & Deco een plekje gegeven in de bestaande winkel aan de Schieoevers. Zo zeggen we maar: niet geschoten is altijd mis.

Pizza Hut

Pizza Hut is een bekende keten in Amerika en wordt nu steeds groter ook in Nederland. In februari 2018 opende de keten een vestiging aan de Jacob Gerritstraat.

Sinds dat er bekent was dat er een Pizza Hut zou openen in Delft heeft de verbouwing langer geduurd dan dat de Pizza hut daadwerkelijk open was. De vestiging in Delft was één van de eerste nieuwe Pizza Hut restaurants die in Nederland zijn deuren opende. Helaas, mislukt! Inmiddels is de Pizza Hut alweer maanden dicht, maar waarom? Daar zijn we nooit achter gekomen.

Ondertussen heeft Pleck een tijdje een pop-up in het pand aan de Jacob Gerritstraat gehad en dat beviel zo goed, dat ze daar nu permanent blijven!

Bibi’s Kitchen

Het pand aan de Burgwal opende haar deuren met Midden-Oosterse gerechten uit Bibi’s kitchen. Bij Bibi’s Kitchen maakte eigenaresse Mahvash Rezaei Iraanse/Perzische gerechten en wilde ze je laten proeven hoe zij thuis kookte. Op het menu vond je bijvoorbeeld gerechten met hummus, gekruide kip of munt. Bij Bibi’s Kitchen kon je een warme maaltijd afhalen of daar opeten.

Waarom Bibi’s Kitchen haar deuren heeft gesloten weten wij niet. Wat we wel weten is dat we de heerlijke etensgeuren op de Burgwal zullen missen.

Lang heeft het pand aan de Burgwal niet leeg gestaan. Sinds het voorjaar haal je bij Zaferuw de allerlekkerste Perzische gerechten.

The Nut Factory

In de zomer van 2019 kwam er eindelijk weer iets nieuws in het pandje naast de Albert Heijn op de Brabantse Turfmarkt. Na een lange verbouwing kon je terecht voor noten, granola en honing bij The Nut Factory. Maar helaas: na een paar maanden hing er een bord voor het raam met ‘tijdelijk gesloten wegens verbouwing’. Uiteindelijk is de winkel helemaal vertrokken en staat het pand alweer maanden te huur. Jammer!

Waltman

Het is je vast niet ontgaan: Waltman op de Binnenwatersloot is al een tijdje dicht. Het pand zou verbouwd gaan worden, maar tot op de dag van vandaag zitten de deuren nog steeds potdicht. Waltman is namelijk failliet. Ze hebben nog gekeken of er een doorstart gemaakt kon worden, maar dat is helaas niet gelukt: het pand blijft gesloten.

Waltman heeft nog andere vestigingen aan de Julianalaan in het TU gebouw van Architectuur, en Waltman’s Fine Art op Binnenwatersloot 32. Deze vestigingen vallen onder een andere BV en hoeven hierdoor dus niet te sluiten.

San Marco

pizzaria-san-marco

Ruim drieendertig jaar zat pizzeria San Marco op nummer 23 van de Brabantse Turfmarkt. Bij deze zaak at je pizza, pasta en andere lekkernijen uit de authentieke Italiaanse keuken. De open haard in de serre en de mooie muurschilderingen waren kenmerkend voor de zaak. Sinds halverwege augustus is het stil in San Marco.

 • Jammer: Ristorante Pizzeria San Marco is gesloten

  Ristorante en Pizzeria San Marco op de Brabantse Turfmarkt is sinds kort gesloten. Volgens verschillende bronnen heeft de pizzeria faillissement...

Didi

Het ging al een tijdje niet goed met kledingwinkel Didi. De zaak werd begin dit jaar failliet verklaard. Een aantal kopers meldde zich om het modemerk over te kopen, maar zij hadden niet dezelfde visie als textielfamilie Elzas. Hierdoor was van een doorstart geen sprake meer. Half februari sloot de Delftse vestiging.

 • Het is definitief: Didi in Delft gaat binnenkort dicht

  Een donkere wolk hangt sinds een paar weken boven modewinkel Didi. Begin dit jaar werd de keten failliet verklaard. Er...

’t Koopjeshuis

’t Koopjeshuis aan de Simonsstraat in Delft heeft in mei besloten om definitief zijn deuren te sluiten. Eigenaren Martha en Theo hebben de zaak aan de Simonsstraat maar liefst veertig jaar gerund: “Dat wij hebben besloten om te sluiten, komt door een aantal zaken. De markt verandert en de coronacrisis heeft ook niet bepaald meegeholpen. Ik ben al vanaf mijn veertiende aan het werk en ben ondertussen 75 jaar. Het is jammer dat we nu moeten stoppen met ’t Koopjeshuis maar het is niet anders.”

 • ’t Koopjeshuis sluit na 40 jaar zijn deuren: ‘We hebben het ontzettend naar ons zin gehad’

  't Koopjeshuis aan de Simonsstraat in Delft heeft besloten om definitief zijn deuren te sluiten. Wij waren erg benieuwd naar...

NOA NOA en Rivendell-lifestyle

Noa Noa Delft

Noa Noa zat al sinds 1981 in de Choorstraat en verkochtt dameskleding van het gelijknamige Deense merk Noa Noa. Rivendel-lifestyle zat naast Noa Noa en ken je waarschijnlijk van de romantische interieuraccessoires, decoratie- en cadeauartikelen. Beide zaken zijn van dezelfde eigenaar, die besloot ermee te stoppen. De eigenaresse vertelde ons waarom: “Ons contract loopt eind juni af. We hadden de kans om nog voor vijf jaar te tekenen, maar wat dan? Tegenwoordig koopt iedereen online, wat ik overigens niet begrijp. Je wilt toch kleding passen en weten hoe de pasvorm is?”

 • Jammer! Noa Noa en Rivendel-lifestyle in de Choorstraat stoppen ermee

  Er sluiten de laatste tijd erg veel winkels en andere leuke zaakjes in Delft. Helaas kunnen we er weer twee...

Lazuli Delft

Lazuli, de kralenwinkel annex conceptstore op de hoek van de Breestraat is ook dicht. “De corona beginmaanden waren de druppel op een hete plaat… Veel diensten waar de winkel op draait, zijn komen te vervallen,” aldus Samantha, de eigenaresse van de winkel. Lazuli kan door de vele maatregelen maar weinig mensen in de winkel ontvangen. Ook workshops voor grote groepen konden niet. Daarom heeft de eigenaresse dit moeilijke besluit genomen en moeten wij het helaas zonder deze leuke zaak doen. 

Wine & Swine

wine & swine delft
Foto: Wine & Swine

Op 1 juni (de dag dat alle horeca na de eerste lockdown weer open mocht) schreven de eigenaren op Facebook: ‘Op 2 april lieten we u weten te gaan stoppen met onze zaak. Wij willen u nogmaals laten weten dat we echt niet meer open gaan, dat u niet kunt reserveren of langskomen.’ De eigenaren laten op Facebook ook weten dat zij begin dit jaar deze grote beslissing al hadden genomen, omdat zij andere toekomstplannen hebben. De zaak heeft een aantal maanden te koop gestaan, maar er is inmiddels een nieuwe uitbater voor gevonden. Wie? Dat vertellen we over een aantal weken.

Dierenspeciaalzaak Het Westen

dierenspeciaalzaak het westen

Helaas hebben de meiden Noor en Anje de dierenspeciaalzaak het Westen – mede door het coronavirus – dit jaar moeten sluiten. Anje vertelt: “Het is een zware tijd voor Noor en mij. Het sluiten van de winkel gaat ons enorm aan het hart en dat maakt het extra moeilijk.”

Lees ook

 • Dierenspeciaalzaak Het Westen houdt een opheffingsuitverkoop

  Zoals je misschien wel weet, is Dierenspeciaalzaak het Westen een tijdje geleden overgenomen door Noor en Anje. Helaas moeten de...

  dierenspeciaalzaak het westen

Lokaal Delft

In juni 2018 opende Lokaal aan de Binnenwatersloot. In januari van 2019 stopte het ontbijt- en lunchzaakje er al mee: eigenaar Jonnie kreeg de zaak naar eigen zeggen niet lopend. Niet lang daarna namen Mehdi en Anita de zaak over en toverde het om in een tapas- en lunchbar. Maar ook dit was geen lang leven beschoren: de zaak is inmiddels al weer eventjes dicht en staat nog steeds te koop. Zonde!

Steps

steps delft

Bij kledingwinkel Steps ging de bezem er doorheen: 38 vestigingen zijn er dit jaar verdwenen. De winkel op de Paradijspoort was zelfs als één van de eerste helemaal leeg gehaald. Sinds 1 oktober zit Flying Tiger in het pand en moeten de liefhebbers van Steps naar Rotterdam, Zoetermeer of Leidschendam voor hun aankopen

 • Voor het geval je ’t nog niet wist: Steps aan de Paradijspoort is dicht

  Bij kledingwinkel Steps gaat de bezem er doorheen: 38 vestigingen zullen op korte termijn verdwijnen. Het is je misschien al...


Vakfotograaf Jos Beuman

Foto: De Hoven Passage

De fotografiezaak van Jos Beuman was voor veel Delftenaren een begrip.  Al vanaf het begin was de winkel een succes. Op 15 augustus sloot Jos, na 41 jaar, zijn deuren om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten. Het was tijd om het stokje door te geven, maar hij heeft er wel een waanzinnige tijd gehad. “Het is heel gek om de winkel te sluiten”, vertelt Jos. “Ik weet door mijn werk zoveel van vele Delftenaren. Want wanneer maak je een foto? Dat doe je op de meest belangrijke en waardevolle momenten van je leven. Die momenten heb ik mogen vastleggen. Het was soms heel emotioneel en dat is het soms nog steeds als ik aan die momenten terugdenk.”

 • Vakfotograaf Jos Beuman verdwijnt na 40 jaar uit de Hoven: ‘Ik ga het contact met de mensen heel erg missen’

  In een nagenoeg lege winkel in De Hoven doet Jos zijn laatste klusjes als fotograaf. Over een week, op 15...

Doppio

Sinds deze zomer konden we niet meer terecht voor onze lattes, cappuccino’s en andere lekkere koffietjes bij Doppio. Doppio Espresso is een keten en werkt veelal met franchisenemers: ondernemers die de boel voor hen en volgens hun formule runnen. De franchisenemers in Delft zijn om onbekende reden gestopt. De keten is nog wel op zoek gegaan naar nieuwe franchisenemers, maar dat is niet gelukt. Inmiddels is het pand weer verhuurd en zijn wij superbenieuwd wat er nu gaat komen. We hopen het je binnenkort te kunnen vertellen.

 • Dit is er aan de hand met Doppio op de Hippolytusbuurt

  Sinds een aantal weken is het stil in het pand van Doppio Espresso aan de Hippolytusbuurt. De zaak is gesloten,...

Burney’s van Penninkhofmode

burney's

Op 26 september opende Burney’s van Penninkhofmode op de Hippolytusbuurt voor het laatst zijn deuren. “De huurprijzen van het pand werden verhoogd. Dit is de grootste reden dat we de deuren voorgoed in Delft sluiten”, vertelde Johan Arend Penninkhof toen. “Corona hielp natuurlijk ook niet mee, maar het bevestigt wel de keuze die we een paar maanden geleden al hadden gemaakt.”

 • Jammer! De volgende kledingwinkel die zijn deuren sluit

  Winkeliers hebben het zwaar. Niet alleen internet houdt de klanten buiten, ook corona heeft er ingehakt. Zaterdag 26 september opent...

  burney's

Ray Brandstore

Ray van Uffelen, Ray Brandstore
Ray van Uffelen in zijn winkel

Het duurt nog even, maar in februari sluiten de deuren van Ray Brandstore op de Wijnhaven. “De detailhandel staat al tijden onder druk door de onlineverkoop. Met een traan, maar met opgeheven hoofd hebben we besloten om het laatste seizoen te draaien van de winkel”, aldus eigenaar Raymond.

 • Jammer: Ray Brandstore gaat over een tijdje dicht

  Helaas gaan de deuren in februari sluiten van Ray Brandstore. "De detailhandel staat al tijden onder druk door de onlineverkoop....

  Ray van Uffelen, Ray Brandstore

No13

NO13 delft

In oktober maakte eigenaar Yvo Sonneveld zijn besluit bekend: No13 Multibrand Fashion Store aan de Oude Langendijk gaat eind 2020 sluiten. Het was een besluit waar hij lang en diep over heeft nagedacht: “Al vijf jaar is de omzet dalende. Nu met de crisis ongeveer 40 % in totaal. In mei was ik in gesprek met de eigenaar van het pand om het huurcontract voor vijf jaar te verlengen. Dan moet je keuzes maken. Dat hoort bij het ondernemerschap.” 

 • Kledingwinkel No13 op de Oude Langendijk sluit: ‘Moeilijke keuze, maar dat hoort bij ondernemerschap’

  Deze week maakte eigenaar Yvo Sonneveld zijn besluit bekend: No13 Multibrand Fashion Store aan de Oude Langendijk gaat sluiten. Het...

Souvenirs & Gifts

Door het coronavirus waren er dit jaar extreem weinig toeristen in Delft en hebben veel souvenirwinkels het erg zwaar. Voor Souvenirs & Gifts (tussen De Liefhebber en The Real Greek in) is het doek gevallen: zij hielden begin oktober faillissementsverkoop en zijn inmiddels dicht.

 • De souvenirwinkel met de bekendste klomp van Delft verdwijnt van de Markt

  Door het coronavirus waren er dit jaar extreem weinig toeristen in Delft en hebben veel souvenirwinkels het erg zwaar. Voor...

Herberg Vlietzigt

De afgekondigde maatregelen kwamen voor sommige bedrijven extra hard aan. Ronald en José Leenheer van Herberg Vlietzicht (op de grens van Delft en Rijswijk) vertellen verslagen hoe zij en hun team onderuit zijn gehaald door Covid-19: “ Wat een fantastisch jaar had moeten worden, eindigt dramatisch.”

 • Herberg Vlietzigt in Rijswijk sluit binnenkort de deuren

  De afgekondigde maatregelen komen voor sommige bedrijven extra hard aan. Ronald en José Leenheer van Herberg Vlietzicht (op de grens...

Pauwtje

Opheffingsuitverkoop bij kookwinkel het Pauwtje

De etalage van het Pauwtje was altijd een plaatje en stond vol met hebberigmakende pannen, prachtig servies en andere spullen waar je nieuwsgierig van werd. “Na 34 jaar is het tijd om een ander pad in te slaan en de deuren te sluiten”, vertelde eigenaresse Heleen Visser ons in oktober. Je kan er nog wel even terecht want Heleen heeft voor een laatste keer de etalage gevuld met mooie kookspullen. Zie je wat leuks? Dat stuur je haar een berichtje via Facebook en ze stuurt het naar je op. Vanaf 1 februari is het pand verhuurt aan een andere ondernemer en wij hopen je binnenkort te laten weten wie!

 • Jammer! Kookwinkel het Pauwtje sluit de deuren

  De etalage van het Pauwtje was altijd een plaatje en stond vol met hebberigmakende pannen, prachtig servies en andere spullen...

Miss Etam

Miss Etam Bastiaansplein gesloten Zuidpoort
Bij verschillende modeketens van NXT Fashion ging de bezem er dit jaar doorheen: het bedrijf sluit vestigingen van Expresso, Miss Etam, Claudia Sträter en Steps. Ook in Delft verandert het straatbeeld, want Miss Etam is gesloten. Een deel van de winkels zal een doorstart maken. Voor nu is de winkel leeg en worden Miss Etam klanten gevraagd om bij één van de andere filialen te shoppen.

 • Filialen van Expresso, Miss Etam, Claudia Sträter en Steps sluiten: dit is de status in Delft

  Bij verschillende modezaken van NXT Fashion gaat de bezem erdoor: het bedrijf sluit vestigingen van Expresso, Miss Etam, Claudia Sträter...

  Expresso Delft

Instore Conceptstore

De meeste modebewuste Delftenaren kennen Instore Conceptstore op de Voldersgracht wel. Binnenkort vind je de zaak niet meer op haar oude vertrouwde plekje. Mede-oprichter Melanie Haaksma vertelt hoe het zit: “Per 1 januari gaat de winkel op de Voldersgracht dicht. Het huurcontract was voor vijf jaar en dat loopt dan af. Maar we stoppen niet: we hebben nieuwe plannen voor Instore!”

 • INSTORE Conceptstore vertrekt van de Voldersgracht: dit gaat er gebeuren met de zaak

  De meeste modebewuste Delftenaren kennen Instore Conceptstore op de Voldersgracht wel. Nieuwtje: binnenkort vind je de zaak niet meer op...

Dagelijks Lekker

Dagelijks Lekker gesloten Brabantse Turfmarkt

Het is je vast niet ontgaan: Dagelijks Lekker aan de Brabantse Turfmarkt is al een tijdje dicht. De broodjeszaak sloot na zo’n 2,5 jaar afgelopen zomer de deuren. Jammer! Dagelijks Lekker heeft nog negen andere vestigingen in onder meer Den Haag, Rotterdam en Leiden. Deze zaken zijn wel nog geopend.

Basic Fit

Rondom sportschool Basic-Fit was al jaren een pittige rechtszaak gaande. Volgens buurtbewoners maakte de sportschool daar te veel lawaai. De keten verloor de zaak en moest de deuren sluiten. Als je nu langs het pand loopt, kun je zien dat er druk wordt geklust. Wij zijn benieuwd wat er voor in de plaats komt. To be continued...

 • Sportschool Basic-Fit Breestraat is vanaf nu gesloten

  Rondom sportschool Basic-Fit is al een aantal jaren een pittige rechtszaak gaande. Volgens appartementenhuurders in de Breestraat zou de sportschool...

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Goed nieuws! Vlakbij Delft komen er 100 huizen voor middeninkomens”

Goed nieuws! Vlakbij Delft komen er 100 huizen voor middeninkomens

Ga naar “Fijn! Je kunt nu makkelijk onder station Delft Campus doorfietsen”

Fijn! Je kunt nu makkelijk onder station Delft Campus doorfietsen

Ga naar “Bizar! Dronken Delftenaar scheldt en poept na aanhouding politie”

Bizar! Dronken Delftenaar scheldt en poept na aanhouding politie

politie delft ANP

In onze gids

Ga naar “John Rabbit”

John Rabbit

 • Markt 33
 • Cocktailbars
 • 11:00 - 01:00

Nu geopend

Ga naar “Garlic & Sambal”

Garlic & Sambal

 • Binnenwatersloot 27
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 01:00

Nu geopend

Ga naar “Intratuin Pijnacker”

Intratuin Pijnacker

 • Rijskade 1A
 • Tuincentra
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “10% korting op een Ray-Ban zonnebril!”

10% korting op een Ray-Ban zonnebril!

 • DIJCK2
 • Geldig t/m 8 juli 2021

Topper

Ga naar “Vaderdag special bij Het Vermeerhuisje”

Vaderdag special bij Het Vermeerhuisje

 • Het Vermeerhuisje
 • Geldig t/m 25 juni 2021
Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 6 juli 2021

Topper

Ga naar “Italiaanse handgemaakte Cannoli glutenvrij van Neef Rob”

Italiaanse handgemaakte Cannoli glutenvrij van Neef Rob

 • Neef Rob
 • Geldig t/m 11 juli 2021
Ga naar “Gratis Pastel de nata bij BELIEVE Food & Wines by Les Copains”

Gratis Pastel de nata bij BELIEVE Food & Wines by Les Copains

 • Believe food and wines by Les Copains
 • Geldig t/m 31 juli 2021

Topper

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerk(st)er zaterdag”

Verkoopmedewerk(st)er zaterdag

 • Slagerij Leo van Vliet Delft
 • Parttime
slagerij leo van vliet

Topper

Ga naar “Zelfstandig werkend kok bij De Kurk”

Zelfstandig werkend kok bij De Kurk

 • Eet- en Proeflokaal de Kurk
 • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker zonnebrillen”

Verkoopmedewerker zonnebrillen

 • Van der Leeuw Optiek
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Zelfstandig werkend kok bij De Schaapskooi”

Zelfstandig werkend kok bij De Schaapskooi

 • De Schaapskooi
 • Fulltime
Ga naar “Vrijwilligers gezocht bij Royal Delft”

Vrijwilligers gezocht bij Royal Delft

 • Royal Delft
 • Vrijwillig

Topper

Agenda

Ga naar “Outletmarkt Delft voor de Helft”

Outletmarkt Delft voor de Helft

 • 25 september 2021
Ga naar “Delft Chamber Music Festival 2021”

Delft Chamber Music Festival 2021

 • 22 juli 2021
Delft Chamber Music Festival
Ga naar “Kamermuziekconcert Oude Kerk Delft”

Kamermuziekconcert Oude Kerk Delft

 • 5 augustus 2021
Ga naar “Shoplokaalweek Delft”

Shoplokaalweek Delft

 • 5 juli 2021
Winkels open goede vrijdag pasen
Ga naar “Expositie bij Kadmium: Verstilling”

Expositie bij Kadmium: Verstilling

 • 11 maart 2021