Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Homo-studenten uitgescholden en bespuugd tijdens OWee

Door Anne-Meike van den Berg 25 augustus 2016

Tijdens de Homo Bingo op de Lange Geer in Delft zijn dinsdagavond studenten uitgescholden en bespuugd. Drie mannen zijn door de politie bekeurd.

Outsite

De feestelijke avond werd georganiseerd door Outsite, de jongerenorganisatie van de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DHW), in het kader van de OWee. Aan het einde van de avond werd de bingo verstoord door “een groep van 5 á 6 mannen tussen de 16 en 20 jaar”, vertelt DWH-voorzitter Bram van Meurs. “De mannen scholden de bezoekers uit. ‘Kankerhomo’s, jullie neuken elkaar in de kont, vieze homo’s, flikkers, fuck jullie’, werd er onder andere geroepen. Enkele bezoekers die de mannen tot bedaren wilden brengen en een gesprek probeerden aan te gaan, werden bespuugd.”

Bekeuring

De politie was snel ter plaatse en wist drie mannen aan te houden. Zij kregen een bekeuring “voor het niet kunnen tonen van een ID-bewijs en overlast in de horeca”, zegt Van Meurs. “De politie heeft ons zelf voor de keuze gesteld; bekeuren of een proces-verbaal opmaken. We hadden geen zin in een lange procedure bij de rechter en kozen voor de bekeuring.”

Maatregelen

Outsite neemt naar aanleiding van het incident geen verdere maatregelen. Wel zegt Van Meurs: “Dit incident geeft nog eens extra aan hoe belangrijk het is dat LHBT’s goed zichtbaar zijn. Juist ook tijdens de introductieweek voor nieuwe studenten.”

Meer over

Nieuws

adv.