Hoezee: we hebben een hekje langs de ‘gevaarlijkste gracht’ van Delft

Door Iris Olsthoorn 26 oktober 2018

Afgelopen week konden we al melden dat er gloednieuwe steigers in de Westsingelgracht liggen. Nu is ook een ander onderdeel van de strijd tegen grachten-vallers klaar: er staat een hekje langs de gracht, mensen! 

Heel oktober werd er hard gewerkt aan het aanleggen van houten steigers, die nu over een lengte van 180 meter langs de gracht liggen. Op het stuk tegenover het station, waar op sommige stukken de afstand tussen de kade en de steigers een aantal meters telt, is een hekwerk geplaatst. Handig, want vanaf die hoogte valt hout een stuk harder dan water – in het geval dat je toch onverhoopt van de kade af zou raken. Het hekwerk loopt voor het gemak ook nog een stukje door naar waar géén steiger ligt, maar waar de kade wel hoog is.

De ene helft van het hekwerk naast het station is bijna af. Tot en met 30 oktober wordt er nog gewerkt aan de andere helft. Daarna kunnen we met een gerust hart fietsen over het fietspad naast de gracht, welke herfststorm er ook over ons heen raast!

Gevaarlijke gracht

De aflopen jaren zijn er al een heleboel fietsers door windvlagen of andere ongelukjes in de Westsingelgracht terecht gekomen. Er is van alles geprobeerd om de gracht veiliger te maken. Er werden tijdelijke ladders geplaatst en later kwamen er rood-witte barrières langs de gracht. Helaas waren de barrières een kort leven beschoren. Toen er een aantal door vandalen in de gracht werden gegooid, besloot de gemeente de rest ook weg te halen.  Hierna kwamen er nog wat plantenbakken die de weg moesten versperren, maar ook dat werkte niet. Begin dit jaar werd de oplossing van de steigers en het permanente hekwerk bedacht – hopelijk heeft deze meer succes.

Ze liggen er: steigers in de ‘gevaarlijkste gracht’ van Delft

De Westsingelgracht ziet er sinds kort een beetje anders uit: langs bijna de hele gracht liggen hout...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.