Hoera! Eén van de beste broodjes van Nederland komt uit Delft

Aangeboden door Stads-Koffyhuis Delft 11 januari 2019

We hebben weer een reden voor een feestje! Philip van Stads-Koffyhuis in Delft is tweede geworden in de verkiezing voor het lekkerste broodje van Nederland in de categorie ‘Lekker Anders’ op horeca-beurs Horecava.

De ‘Lekker Anders’ wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden voor bedrijven die mensen met een beperking in dienst hebben. Philip won de tweede prijs met zijn broodje ‘Koetje-boe(r)’. Hij moest in acht minuten tijd vijf identieke broodjes maken. De Zoetelaar uit Zoetermeer ging er vandoor met de eerste prijs.

Dit zit er op het broodje

Het scheelde niet veel, of Philip had – net als in 2017 – de eerste prijs in de wacht gesleept. “Hij is op een paar puntjes na tweede geworden”, weet begeleidster Myrthe. Als je hoort wat er op het broodje zit, snap je wel waarom dit broodje zo goed in de smaak viel bij de jury. “Het broodje is belegd met pittige groente curryspread, rucola, malse sukade, knoflookvlokken, sesam en yakitori saus. De jury vond het een handzaam broodje dat makkelijk te eten is. Daarnaast vonden ze de combinatie van het pittige, mals en zoet heel erg lekker.”

Spannend

Philip heeft het broodje samen met de andere medewerkers van het Stads-Koffyhuis bedacht. Tijdens de wedstrijd maakt hij ze zelf. “Dat is elk jaar weer heel erg spannend. Hij heeft al negen keer meegedaan en dit is de tweede keer dat hij in de prijzen valt. Supergaaf, dus!”

Kom proeven!

Trek gekregen? Je kunt het broodje gewoon komen proeven bij het Stads-Koffyhuis. En als je geluk hebt, maakt Philip hem zelf voor je klaar!

Stads-Koffyhuis Delft cafés

Nu open09:00 - 19:00

Oude Delft 133, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.