Hoera! Dit Delftse café hoort bij de 100 beste cafés van Nederland

Door Iris Olsthoorn 13 november 2018

Pak de champagne er maar bij, want Bierhuis de Klomp heeft een plek bemachtigd in de nationale Café Top 100 van Misset Horeca. Dat betekent dat de zaak volgens het horecavakblad tot de allerbeste cafés van Nederland behoort.

Bierhuis de Klomp staat dit jaar op plek 55 van de honderd. Het jurylid dat de Klomp bezocht, beschrijft het café als betoverend. ‘Het uitserveren van de dranken gaat volgens het boekje. Met mooi weer staat er voor de deur een klein terras, maar dit café bloeit echt op in de donkere maanden. Nieuwkomers kunnen een drempel ervaren om het donkere gangetje in te stappen dat de entree is. Maar eenmaal binnen, tref je een warm bad.’, schrijft het vakblad. En: ‘Na een avondje bij De Klomp ga je gelukkig naar huis.’

Momentje voor Joost

De uitreiking van de Café Top 100 was maandagavond in Hilversum. Tijdens de uitreiking stond de zaal vol horeca-ondernemers even stil bij horecaheld Joost Verhoeff, die afgelopen zomer overleed. Joost was een grote naam in de horeca wereld, ook buiten Delft.

Mystery guest

Goed om te weten: de cafés hebben zichzelf opgegeven of zijn opgegeven. Alle tenten hebben een mystery guest op bezoek gehad en zijn zo in de top 100 terecht gekomen. Vervolgens is er een jury langsgekomen die heeft bepaald wie welke plek krijgt. Ze kijken naar onder andere naar de uitstraling van de medewerkers, de kwaliteit van de bestelling en de totale uitstraling van het bedrijf.

Bekijk hier de complete Café Top 100 van 2018.

Bierhuis De Klomp Delft cafés

Nu open16:00 - 01:00

Binnenwatersloot 5, Delft

Bekijk meer:cafés

Lees ook

Barvrouw Heleen van De Klomp: ‘Wildvreemde mensen spelen hier een bordspel met elkaar’

De barman/vrouw: degene die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze...
cafe vanouds

Deze 7 cafés zijn zo oud dat je opa er nog een biertje heeft gedaan

Het leuke aan wonen in een stad zo oud als Delft, is dat sommige zaken al onwijs oud zijn. Zo zijn e...

Meer over

Nieuws

adv.