Hoera! De terrasboten liggen weer in de grachten van Delft

Door Tom Kikuchi 15 maart 2019

Wie deze week over de grachtjes van Delfts fiets of wandelt, ziet een heuglijk feitje op het water drijven: de terrasboten zijn er weer! Wij zijn er in ieder geval heel erg blij mee, want dat betekent dat we binnen no-time weer kunnen genieten van een lekker drankje en hapje in de zon. Bovenop ons eigen Delftse water.

Bij het Stads-Koffyhuis zijn ze razendsnel: daar staan de tafels en stoelen al klaar.

Over een paar dagen liggen alle boten waarschijnlijk weer op hun vertrouwde plekjes. Dan moeten de eigenaren alleen nog even alle relingen, de zijkant-afscherming en het terrasmeubilair installeren.

Platte sloep

Elk jaar hebben verschillende horecagelegenheden in de binnenstad van maart tot oktober een terrasboot voor de deur. Door de grote, platte sloepen wordt er extra plek gecreëerd langs de smalle straten van Delft. Wel zo lekker, want als de zon schijnt wil je natuurlijk gewoon buiten zitten.

Het is nu nog éven niet zo lekker weer, maar voor de komende weken is er alweer mooi weer voorspeld. Dan kunnen we weer op het water genieten van heerlijk frisse biertjes, bitterballen en zomerse cocktails.

Meer over

Nieuws

adv.