Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hockeyer overlijdt na val clubhuis Hudito

Door Ilse Zoutewelle 6 juni 2016

Max Cramwinckel (24) is zondag overleden aan de gevolgen van een ongeval op het clubterrein van hockeyvereniging Hudito. Dat meldde zijn familie zondagavond op de site van de club.

De hockeyer viel vrijdag van een trap die op het clubterrein stond. Zondag 5 juni is hij aan zijn verwondingen overleden. De bewuste trap is niet onveilig volgens de voorzitter van de vereniging: “Die is er al twintig jaar en er is nooit iets gebeurd. Het was een noodlottig en tragisch ongeval,” vertelt hij aan het AD.

Afscheid

De ouders van Max omschrijven hem op de site van de club als ‘een bikkel op het veld. Met iedereen een praatje, voor iedereen liefdevolle aandacht en graag met een biertje in de hand’. Ze bedanken de mensen die hem na het ongeluk eerste hulp gaven. ‘Ze gaven ons gelegenheid deze werkelijkheid te aanvaarden en afscheid te nemen van Max. Bovendien maakten zij het mogelijk om levens van anderen te redden.’ Dit lijkt een verwijzing te zijn naar een eventuele orgaandonatie.

Verder schrijven ze nog: ‘Laten wij Max met een glimlach herinneren. Zijn lach, zijn levenslust, zijn vriendschap, zijn vrolijkheid. Een levensgenieter pur sang. Max verstond de kunst om in het hier en nu te leven. Zijn liefde voor het leven, familie en vrienden inspireert ons.’

Condoleance

Maandagavond ligt er in het clubhuis aan de Rotterdamseweg een condoleance-register. Het is nog onduidelijk of de club dit weekend speelt.

Meer over

Nieuws Sport

adv.