Hier in Tanthof komt een megaschool voor 1000 leerlingen

Door Iris Olsthoorn 2 januari 2019

Misschien heb je het in de wandelgangen al voorbij horen komen: er gaat veel gebeuren op het gebied van basisscholen in Tanthof. De gemeente wil graag één grote ‘scholencampus’ waar straks 1000 leerlingen van drie verschillende basisscholen terecht kunnen. Een veld in het Abtswoudsepark wordt waarschijnlijk de nieuwe locatie.

Er zijn op dit moment zes basisscholen in Tanthof, maar door de vergrijzing in de wijk is dat veel te veel. De scholen lopen al jaren langzaam leeg. Daarom moet Tanthof van zes, naar drie basisscholen. En omdat de oude schoolgebouwen aan renovatie toe zijn, moet er ook een nieuw gebouw komen. Op de plekken van de oude basisscholen, worden waarschijnlijk (senioren)woningen gebouwd. 

Op deze plek

De gemeente wil de drie overgebleven scholen straks onder één dak huisvesten, op een zogeheten scholencampus. Daarvoor hebben ze het veld aan het Vietnampad / Iqbal Mashipad op het oog. Dat is aan het einde van de keerlus van de tram.

Of de megaschool er ook echt komt, is nog niet helemaal duidelijk. Eerst onderzoekt de gemeente of het haalbaar is. Ook gaan ze in gesprek met omwonenden en schoolbesturen over de nieuwe scholencampus.

Lees ook

Op zoek naar een basisschool? Dit is de ultieme checklist!

Als ouder heb je het recht op een vrije schoolkeuze voor je kind. In Delft mag je je kind aanmelden ...
basisschool Delft

Deze Delftse basisscholen hebben een jarenlange wachtlijst

Plan je een gezin of hebt zo’n klein hummeltje rondlopen? Dan moet je vast nog niet aan school denke...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.