Het ‘zwembad’ is verbouwd tot studentencomplex en zo ziet het eruit

Door Iris Olsthoorn 22 november 2018

Zo’n anderhalf jaar geleden verlengde je je paspoort nog in ‘het zwembad‘, het stadskantoor aan de Phoenixstraat. Maar vanaf nu wordt dit markante gebouw voor iets heel anders gebruikt, namelijk als studentencomplex. Deze donderdag was de officiële opening van het gebouw, over een paar weken wonen er 91 studenten. Wij namen een kijkje binnen!

Het gebouw werd een tijdje geleden door de gemeente verkocht aan Xior Student Housing. Die naam komt je misschien bekend voor, want deze kamerverhuurder heeft ook een pand naast de Barbarasteeg. Xior is vanaf maart hard bezig geweest met de verbouwing van het pand. “De grootste klus was het aanleggen van de vele badkamers en het plaatsen van een heleboel muurtjes. Maar verder was dit kantoorpand relatief makkelijk te transformeren”, vertelt de woordvoerder van Xior.

Nog steeds een beetje zwembad

De grote hamvraag is natuurlijk: lijkt het gebouw nog steeds op een zwembad? Ja, zeker. Aan de buitenkant is bijna niets veranderd, behalve dat er nu een grote rij brievenbussen hangt. Ook binnen is het atrium nog heel herkenbaar. “We hebben in de gezamenlijke ruimtes veel hetzelfde gelaten, de kunst in het atrium hing bijvoorbeeld ook in het oude gemeentekantoor.”

Om het atrium heen zijn veel muurtjes bijgebouwd, met vrolijk gekleurde deuren. Hier en daar staat een stoeltje, tafeltje of bankje. “Ik verwacht dat de nisjes in de gangen straks nog wel meer ingericht worden door bewoners. Maar ons uitgangspunt is wel: we zijn geen studentenhuis. Hier zul je het niet zo snel vol zien hangen met allerlei posters”, zegt de woordvoerder.

Van alles voorzien

Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en eigen keukenblok. Erg groot is het niet, maar wél van alle gemakken voorzien: in het gebouw is bijvoorbeeld ook een washok en als je op een van de bovenste verdiepingen woont, kun je lekker met de lift. Ook zijn er overdag mensen van Xior aanwezig om studenten te helpen met bijvoorbeeld studieboeken kopen, inschrijvingen regelen of Nederlandse brieven vertalen. Dat laatste komt nog al veel voor: “We merken dat dit soort ‘all in’ concepten vooral veel buitenlandse studenten aantrekt. Je hoeft bijna niets meer te regelen, zodat je je helemaal op je studie kan richten.”

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

Zo ziet het er uit

Herken jij het nog?

Achter alle 91 gekleurde deuren, zit een studentenkamer

De kamers zijn klein, maar van alle gemakken voorzien

Bedje opmaken en wonen maar!

Elke keuken heeft een kookplaatje en magnetron

Inclusief (nu nog) spierwit badkamertje

Op de gangen vind je overal zitjes

De studenten met de kamer aan de achterkant hebben een uitzicht om jaloers van te worden!

Dit kunstwerk bovenin het gebouw mocht blijven

Nog steeds een beetje zwembad-feel, toch?

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Wonen

adv.