Het stadhuis wordt opgeknapt: dit zijn de plannen

Door Iris Olsthoorn 16 april 2018

Nu het weer wat beter gaat met de portemonnee van gemeente Delft, is het hoog tijd voor opknapwerkzaamheden. Het college van B&W wil het stadhuis op de Markt een upgrade geven. Het gaat niet alleen om een grondige schoonmaak: misschien kunnen we er straks ook wel terecht voor een kopje koffie.

Het stadhuis is tijdens de financiële crisis een beetje verwaarloosd en daarom wil de burgemeester dat nu goedmaken. Er moeten een hoop ‘cosmetische ingrepen’ gebeuren, zoals het grondig schoonmaken van de wanden, plafonds en vloeren en het opvullen van scheuren in de muur. Maar dat is lang niet het enige: het college wil de zalen ook flink aanpakken. In de vergaderzalen van de gemeenteraad moet betere geluidsapparatuur komen en in de trouwzaal wordt de klimaatregeling verbeterd.

Ook voor Delftenaren moet het leuker

Het college wil dat het stadhuis een aantrekkelijkere plek wordt voor toeristen en Delftenaren. Daarom gaan ze ook investeren in onder andere nieuwe toiletten, maar óók in betere ontvangst als je zomaar in het stadhuis langskomt.

Wie weet kunnen we binnenkort langs voor een kopje koffie en stukje appeltaart in het oude stadhuis. Het college wil namelijk dat er in het stadhuis wat geld verdiend kan worden. Dit gaan ze doen door ruimtes te verhuren voor recepties, vergaderingen of exposities. Voor Delftenaren en toeristen willen ze rondleidingen aanbieden, waarbij een ‘culinair arrangement’ volgens het college een optie is.

Maximaal 7,5 miljoen

Hoeveel de hele operatie gaat kosten, is nog niet duidelijk. Het maximale bedrag wordt op €7.5 miljoen geschat. De nieuwe gemeenteraad en nieuwe wethouders moeten gaan beslissen hoeveel er daadwerkelijk voor de megaklus wordt uitgetrokken.

 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.