Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het Reinier de Graaf heeft een tekort aan mondmaskers en vraagt ondernemers om hulp

Door Iris Olsthoorn 19 maart 2020

Door het coronavirus is er een wereldwijd tekort aan mondmaskers. Helaas kampt ook ons Delftse ziekenhuis met dit probleem. Om er de komende tijd zeker van te zijn dat de zorgmedewerkers hun werk veilig kunnen doen, doet het Reinier de Graaf een oproep. Ondernemers zoals tuinders, tandartsen, bouwmarkten, verfwinkels en aannemers wordt gevraagd om hun voorraad maskers aan het ziekenhuis aan te bieden.

Het gaat om ongebruikte mondmaskers in een gesloten verpakking van het type FFP1 en FFP2. Mocht je hiervan nog een goede hoeveelheid hebben liggen, kun je het ziekenhuis mailen via [email protected]. Het belteam van het ziekenhuis neemt vervolgens contact met je op en stuurt een koerier naar je toe om geschikte mondmaskers op te halen.

Niet zelf brengen

Het ziekenhuis roept mensen met klem op om de maskers niet zelf te komen brengen. Hoewel dit een mooi gebaar is, is het vanwege risico op virusverspreiding beter de mondmaskers op te laten halen door een koerier.

Reinier de Graaf zet zich schrap

Dat het Reinier de Graaf ziekenhuis de mondkapjes goed kan gebruiken, werd vandaag nog duidelijker toen er in rap tempo grote tenten werden neergezet naast het ziekenhuis. In deze tenten komt een ‘coronapoli’ waarin met behulp van een ct-scanner gekeken wordt naar de toestand van de longen van een patiënt. Vervolgens kan er op deze plek ook getest worden of een persoon besmet is met het virus. De triagetent is bedoeld als extra voorziening voor als er een grote toeloop van patiënten komt. Zowel het ziekenhuis zelf, als de rest van de regionale gezondheidszorg verwacht na dit weekend een extra stroom patiënten.

Lees ook

Steeds meer winkels in Delft sluiten de deuren vanwege corona

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 18.00 uur dicht om verdere verspreiding van het coronavi...
winkelstraat Delft

5 x zo steun jij de Delftse ondernemers

Restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het cor...
spoorzone planning

Burgemeester Van Bijsterveldt: ‘Een klein gebaar van aandacht doet wonderen’ [video]

Burgemeester Marja van Bijsterveldt staat erom bekend dat ze graag een praatje maakt met de mensen d...

adv.