Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het lichaam van vermiste surfer Mathijs (23) is gevonden

Door Iris Olsthoorn 4 juni 2020

Bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen werd deze donderdagochtend een stoffelijk overschot gevonden. De politie heeft nu bevestigd dat het om de Delftse Mathijs (23) gaat. Hij werd sinds 11 mei vermist na een tragisch surfongeluk, waarbij hij en vier anderen om het leven kwamen. 

Donderdagochtend zagen twee wandelaars rond 10.40 uur ‘iets’ tussen de rotsblokken bij het Noordelijk Havenhoofd liggen.  Zij hebben direct de hulpdiensten gewaarschuwd. Het werd al snel duidelijk dat het om een lichaam ging. Op dat moment was nog niet duidelijk of het om de vermiste surfer ging. De politie heeft deze avond na identificatie  bevestigd dat het inderdaad om Mathijs gaat.

Tekst loopt verder onder de tweet.

De afgelopen weken werd er al herhaaldelijk gezocht naar het lichaam van Mathijs. Tijdens de eerste reddings- en bergingsacties werd zijn lichaam gezien, maar dreef het weer af in de sterke stroming. De lichamen van surfers Joost (30), Sander (38), Pim (24) en Max (22) konden toen wel geborgen worden. Het lichaam van Mathijs is in totaal ruim drie weken vermist geweest.

Delftse slachtoffers

De wilde zee en een flinke schuimlaag heeft op maandag 11 mei het leven gekost van de surfers. Twee van hen waren Delftse studenten. Max (22) en Mathijs (23) studeerden aan de TU Delft, waren lid bij DSC en waren ervaren surfers. Die bewuste maandag gingen ze het water in om te surfen, maar werden overvallen door een wilde zee, draaiende wind en een grote schuimlaag. Het werd hen, en de drie surfers uit Den Haag, fataal.

Bij DSC op de Phoenixstraat werd een gedenkplek ingericht die binnen no time vol stroomde met bloemen en kaarsjes. Ook werd er een herdenkingstocht georganiseerd, waar veel mensen op af kwamen.

Lees ook

Indrukwekkend: bij DSC is een gedenkplek voor de slachtoffers van het surfdrama ingericht

Op de Phoenixstraat bij het Delftsch Studenten Corps is vanochtend (donderdag 14 mei) een gedenkplek...

Surfdrama in Scheveningen: Twee Delftenaren onder de dodelijke slachtoffers

Op Scheveningen zijn maandagavond vijf ervaren surfers om het leven gekomen. De wilde zee en een fli...

Meer over

112 Nieuws

adv.