Het is besloten: we krijgen géén openluchtzwembad in Delft

Door Iris Olsthoorn 19 oktober 2018

Zo’n beetje heel Delft hield zijn vingers gekruist voor een nieuw buitenzwembad in de buurt, maar helaas. Het college van B&W vindt het niet nodig. Dat schreven zij in een brief aan D66. 

D66 hield zich de afgelopen tijd bezig met een kruistocht voor een nieuw buitenzwembad, samen met de Delftse Nicole Banga. Fractielid Sivan Maruf vroeg het college van burgemeester en wethouders om nog eens goed naar de zaken te kijken. Het college heeft deze brief nu beantwoord met een duidelijke nee.

Hierom komt er geen buitenzwembad

Het college vindt een nieuw buitenzwembad niet zo nodig, omdat zij er vanuit gaan dat het binnenkort wel weer snor zit met de waterkwaliteit van bijvoorbeeld de Delftse Hout en de waterspeeltuinen. ‘Er wordt gewerkt aan het ontwikkelen van aanvullende maatregelen om de zwemwaterkwaliteit verder
te verbeteren’, schrijven zij.

Dan is er nog een rapport uit 2007. In dat jaar deed de gemeente onderzoek naar hoe groot de behoefte voor een buitenzwembad was onder Delftenaren. Daaruit bleek dat mensen het prima vonden om naar zwembaden in omliggende gemeenten of het Noordzeestrand te gaan. De omliggende voorzieningen zijn onveranderd, daarom zijn de resultaten volgens de gemeente nog steeds relevant.

Bij het nieuwe zwembad is geen plek voor een buitendeel

Op de Maria Duytslaan wordt over een tijdje wel een nieuw zwembad gebouwd, op de plek waar nu het Zwem- en Squashcentrum te vinden is. Of daar dan niet een buitendeel bij kan? Ook daar is de gemeente stellig over. Een ‘cabrio’-deel (dus een deel waarvan het dak open/weg kan op warme dagen) geeft teveel geluidsoverlast én is te duur.

Het ziet er dus naar uit dat we volgende zomer extra hard moeten hopen dat die blauwalg écht weg blijft uit de Delftse Hout.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.