Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is 5 voor 12 in Delft: ‘Samen kunnen wij iets doen tegen corona’

Door Redactie indebuurt 18 september 2020

De studentenverenigingen in Delft, verenigd onder de Delftse Kamer van Verenigingen (VeRa), onderschrijven het belang om, samen met de gemeente, ondernemers en GGD, studenten aan te sporen om in actie te komen. Daarom is vandaag ook de website thuisbesmet.nl gelanceerd. Dat schrijft het AD.

‘Het is 5 voor 12 in Delft. Het aantal coronabesmettingen stijgt onvoorstelbaar hard. Voornamelijk gebeurt dit onder ons, de studentenpopulatie. Tachtig procent van de positief geteste Delftenaren is namelijk student. Aan ons, studenten, de taak om het tij te keren. Samen kunnen wij iets doen tegen corona. De meeste besmettingen vinden in een thuissituatie plaats, dus jij kunt hier iets in betekenen! Als we nu drastische veranderingen aanbrengen in ons gedrag, is een Delftse lockdown nog te voorkomen’, staat er op de site.

“Juist nu is het moment om informatie en bewustwording over omgaan met een coronabesmetting te verspreiden onder de studenten”, benadrukt Jip Nooy van der Kolff namens de initiatiefnemers. “De website die we hebben gebouwd, zal voor iedereen duidelijkheid bieden in deze tijd, die ook voor studenten erg onzeker is.”

Bewustwording

De VeRa blijft ondertussen in gesprek met de gemeente en de TU Delft om andere campagnes van de grond te krijgen, die de studenten extra alert moeten houden. ,,We pretenderen natuurlijk helemaal geen oplossing te hebben gevonden voor de crisis waar we nu in leven”, weet Nooy van der Kolff.

“Wat wij het belangrijkst vinden is dat er bewustwording is onder de studenten en dat de maatregelen van het RIVM door iedereen worden nageleefd. Op die manier kunnen we zo snel mogelijk terug naar een normalere gang van zaken en sparen we de meeste levens.”

Goed nieuws voor Delft is wel dat GGD Haaglanden maandag een corona-testlocatie opent aan de Bieslandsekade. Daar kunnen per dag voorlopig 300 mensen met coronaklachten worden getest.

Dit is een artikel van het AD.

Lees ook:

Vanaf maandag hebben we een coronatestlocatie in Delft en dit is waar

We zaten er al een tijdje op te wachten, maar eindelijk is de kogel door de kerk. Vanaf maandag 21 s...

Het aantal coronabesmettingen in Delft stijgt fors

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 175 daarvan komen uit D...

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...

adv.