Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het grote voetgangersgebied in de binnenstad ligt er nog steeds niet en dit is waarom

Door Iris Olsthoorn 12 juni 2019

Misschien weet je het nog wel: in 2017 vertelde Stichting Centrummanagement Delft enthousiast over het nieuwe voetgangersgebied in de Binnenstad. Op de Binnenwatersloot, Peperstraat en Oude Langendijk moest een ‘Rode Loper’ komen. Maar het plan wordt voorlopig nog niet uitgevoerd, blijkt uit een brief van de gemeentebestuur.

We frissen je geheugen even op: De bedoeling van dit ‘Rode Loper’-plan is dat de voetgangers de baas worden in deze straten en andere verkeersgebruikers te gast zijn. Volgens de gemeente en Stichting Centrummanagement (SCMD) zorgt dit voor minder onveilige verkeerssituaties en een gastvrijere historische binnenstad.

Dat betekent onder meer dat de Binnenwatersloot, Peperstraat en Oude Langendijk er straks héél anders uit gaat zien. Verder betekenen deze plannen voor ons veel stoep, bankjes en groen, kleine fietsenstallingen en geen grote lijnbus meer door deze straten. Het plan was om in 2018 al te beginnen met de uitvoering van dit grote project.

Tekst loopt verder onder de foto. 

rode loper delft
Zo moet het er ongeveer uit gaan zien. Foto: Gemeente Delft / SCMD

Toch nog wachten

Maar, zoals dat wel vaker gaat bij grote projecten, is er nog geen steen gelegd. Het dagelijks bestuur van de gemeente legt in een brief aan partij Stadsbelangen uit waarom: ‘Wij gaven al eerder aan dat er een relatie bestaat tussen de omleidingsroute voor de Sint Sebastiaansbrug en de start van de aanleg van de Rode Loper. De Oude en Nieuwe Langendijk zijn wegens de werkzaamheden aan de brug momenteel onderdeel van de omleidingsroute van bus 66. Realisatie van De Rode Loper zal dus in elk geval niet plaatsvinden vóór oplevering van de nieuwe brug. Die is voorzien voor medio 2020.’

Verder geeft de gemeente in de brief aan dat de raad eerst moet instemmen met een aantal beslissingen over het project, voordat er daadwerkelijk begonnen kan worden. Ook dat staat pas op de agenda voor 2020. Het ziet er dus naar uit dat het nog wel even duurt voordat de verkeerschaos in dit stukje binnenstad voorbij is.

Lees ook

bastiaanpoort V&D delft

Deze projecten in Delft zijn nog stééds niet af en dit is waarom

Er gebeurt een heleboel in Delft en met drie keer knipperen ziet de stad en soms ineens anders uit. ...
V&D

Hé hallo! Wanneer gebeurt er eens iets op de oude V&D locatie?

Ruim een jaar geleden is het pand van V&D in Delft tegen de vlakte gegaan. Het plan was dat er metee...
la place hoven delft

Jammer: het duurt nog héél lang voor La Place opent in Delft

Een paar maanden geleden meldden we vol enthousiasme dat La Place een vestiging opent in De Hoven. D...

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.