Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het gaat nóg langer duren voor tram 19 naar de TU rijdt

Door Ilse Zoutewelle 27 januari 2020

Tram 19 is inmiddels één van de hoofdpijndossiers van Gemeente Delft. Al ruim tien jaar zijn er plannen om de tram te laten doorrijden tot de campus van TU Delft. De eerste (en grootste) hobbel is inmiddels genomen nu de Sebastiaansbrug vernieuwd wordt. Maar helaas gaat het toch nóg langer duren voor de tram rijdt. De oorzaak is elektromagnetische straling die vrijkomt tijdens het rijden, schrijft AD Delft.

Heb je geen flauw idee wat elektromagnetische straling is? Snappen we. Dit is een soort golf die veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van elektriciteit. Dit is voor ons niet schadelijk: deze straling ontstaat ook als je een apparaat aanzet waarvan de stekker in het stopcontact zit. Maar de straling kan wél nanotechnologische onderzoeken van TU Delft in de war schoppen.

Er wordt gewerkt aan een oplossing

Er wordt gewerkt aan een oplossing door de TU en Metropoolregio Rotterdam Den Haag in de vorm van een compensatiesysteem. Het ontwerpen van dit systeem duurt langer dan gepland en dus kan de tram voorlopig ook niet rijden.

De brug is wel op tijd klaar

Deze problemen hebben trouwens geen gevolgen voor de bouw van de Sebastiaansbrug. Tenzij er nu ineens hele rare dingen gebeuren, is de brug ergens tussen april en juni klaar voor gebruik. Vanaf dan kunnen voetgangers, fietsers, bussen en auto’s weer over de brug rijden.

Lees ook:

sebastiaansbrug delft wegwerkzaamheden

Hoezee: binnen een half jaar rijden we weer over de Sebastiaansbrug

De meeste Delftenaren weten inmiddels uitermate goed hoe ze moeten omrijden vanwege de afsluiting va...
jan thomeelaan delft

De Jan Thoméelaan is weer open en dit is er veranderd

Het is je vast niet ontgaan: de Reinier de Graafweg wordt helemaal vernieuwd. Ook de Jan Thoméelaan ...

Meer over

Nieuws

adv.