Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het brugdek van de Sebastiaansbrug wordt geïnstalleerd en je kunt het live volgen

Door Iris Olsthoorn 1 november 2019

We kijken al een tijdje tegen gapend gat aan op de plek waar de oude Sebastiaansbrug over de Schie heen liep. Maar niet voor lang meer! Afgelopen week is het brugdek vanuit Friesland per boot richting Delft gevaren. Deze zaterdag komen de twee delen aan en worden ze geïnstalleerd. En jij kunt erbij zijn. 

Deze vrijdagavond komt het eerste brugdeel aan. Op zaterdagochtend wordt deel één met grote hijskranen op de brug gehesen. Deel twee komt ’s middags aan en wordt dan bovenop de kadeconstructie gelegd. Wanneer je precies paraat moet zijn als je wilt kijken, kunnen we je helaas niet vertellen. De exacte planning is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de bouwwerkers ’s ochtends om 07.00 uur beginnen en rond 22.00 uur ’s avond klaar zijn op zaterdag 2 november.

Tekst loopt door onder de tweet

Kijken vanaf het ponton

Er wordt gewerkt met hijskranen van veertig meter hoog. Klinkt als een spektakel, vind je niet? De gemeente geeft voor de gelegenheid een ponton in het water gelegd tussen de Hambrug en de Sebastiaansbrug. Je kunt de ponton op lopen via het Gashouderpad. Het eerste deel wordt in ieder geval vroeg in de ochtend omhoog gehesen.

Bouwcam

Heb je nu geen zin om in de regen en/of kou te gaan kijken? Dan kun je het bouwspektakel ook volgen via de bouwwebcams. Zowel aan de kant van de Zuidpoort als aan de kant van de TU hangt een camera die 24/7 alles in de gaten houdt. Via deze link kun je live meekijken.

Lees ook

Moet je zien: de nieuwe Sebastiaansbrug komt varend vanuit Friesland naar Delft

Inmiddels kijken we al een tijdje tegen gapend gat aan op de plek waar de oude Sebastiaansbrug lag. ...

Voor wie het niet (meer) weet: zo ziet de nieuwe Sebastiaansbrug er straks uit

Sinds februari van dit jaar wordt er hard gewerkt aan een nieuwe Sebastiaansbrug. We zijn inmiddels ...

Moet je zien: zo zag de bouw van de Sebastiaansbrug in de jaren ’60 eruit

De Sebastiaansbrug wordt momenteel rigoureus verbouwd en is over een half jaartje af. Maar tot begin...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.