Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het bouwen op de oude V&D locatie gaat nu bijna écht beginnen

Door Iris Olsthoorn 8 augustus 2019

Het is inmiddels al bijna anderhalf jaar geleden dat de oude V&D aan het Bastiaansplein tegen de vlakte ging. Sindsdien kijken we tegen een kale vlakte/vrolijk bloemenveld/oerwoud aan. Maar dat duurt niet lang meer! De vergunning voor de bouw is afgelopen week goedgekeurd. Binnenkort begint de bouw van het winkel- & appartementencomplex.

In mei vertelde vastgoedontwikkelaar Marco Aartse van ProActief Vastgoed waarom het veld al zo lang leeg ligt: “Het plan dat er lag, stuitte op kritiek van buurtbewoners. Ze waren het vooral niet eens met de grootte van de balkons en de inrit voor vrachtwagens, waar vrachtwagens achteruit in zouden moeten manoeuvreren. We hebben nu de balkons kleiner gemaakt en de inrit is veiliger geworden.” In mei lagen de plannen bij de gemeente en welstandscommissie te wachten op goedkeuring. Die is inmiddels gegeven, lezen we in het gemeenteblad.

Eind 2019 (al bijna, dus)

Dat betekent trouwens niet dat de bouwvakkers morgen op het Bastiaansplein staan. “We hebben ook nog even tijd nodig om de bouw voor te bereiden. Het plan is nu om eind 2019 te starten.” Inmiddels is het augustus, dus ‘eind 2019’ is al bijna in zicht. Toch houden we nog even een slag om de arm, want we weten inmiddels hoe lang projecten in Delft kunnen duren. 

Even een reminder voor wie niet meer weet wat er ook al weer op deze plek komt: het wordt een gebouw met beneden winkels (waar onder een Albert Heijn) met daarboven 63 huurappartementen. Aan de zijde van de Bastiaanpoort komen kleinere studio’s, de andere kant is voor grotere appartementen. Dit is hoe het gebouw er ongeveer uit gaat zien:

Zicht vanuit de Gasthuislaan. Beeld: Atelier Pro
Beeld: Atelier Pro
Zicht vanuit de Zuiderstraat. Beeld: Atelier Pro

Lees ook

bastiaanpoort V&D delft

Deze projecten in Delft zijn nog stééds niet af en dit is waarom

Er gebeurt een heleboel in Delft en met drie keer knipperen ziet de stad en soms ineens anders uit. ...

V&D is nu echt passé: de sloop van begin tot eind

Toen de V&D vertrok uit Delft werd duidelijk dat het enorme gebouw aan het Bastiaansplein plat moest...

Bouw Kruisstraat 71 is van start: de eerste werklui zijn gespot

De oplettende buurtbewoner heeft het vast al in de gaten: na zo'n negen jaar leegstand is er bewegin...

adv.