Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het aantal coronabesmettingen in Delft weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

Door Carin van der Meij 20 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog geen effect op het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 411 van hen komen uit Delft.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 20 oktober.

Meldingen in Delft

Het aantal besmettingen per week blijft stijgen in Delft. Vorige week (van 7 tot en met 13 oktober) noteerde het RIVM 341 positieve testuitslagen van stadsgenoten. Dat waren er toen ruim honderd meer dan die week ervoor, toen er in één week 234 besmettingen werden bevestigd.

Deze week (14 tot en met 20 oktober) zijn er een stuk meer besmettingen dan vorige week bevestigd: het gaat om 411 nieuwe meldingen in een week. Ook is er deze week 1 Delftenaar met corona in het ziekenhuis opgenomen. Het sterftecijfer bleef sinds mei gelijk, maar helaas is er deze week 1 overledene bijgekomen.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Delft vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Delft zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De rode lijn geeft aan hoeveel Delftenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen. Ook kunnen er in het Reinier de Graaf mensen liggen met een andere woonplaats dan Delft, of juist Delftenaren in een ziekenhuis elders in het land ondergebracht zijn. 
  • De groene lijn is een optelsom van alle Delftenaren die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook

De Verbeelding

Deze Delftse horecazaken bezorgen je diner thuis of hebben een afhaalloket

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...

Column van Chantal: ‘De kroeg: ik kreeg er m’n eerste zoen, leerde over het leven en ontmoette er m’n man’

De beste ideeën worden er op een bierviltje geschreven. Je leert er vrienden voor het leven kennen. ...

Zo zag de voorlopig laatste dag en avond van de Delftse horeca eruit

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag vertelde Rutte waar horeca-minnend Nederland al ban...

Gedeeltelijke lockdown en horeca dicht: ‘We hebben keihard gewerkt, het doet pijn’

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, vertelt Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag...

 

adv.