Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat een held: Politiekat Garfield is al 10 jaar in dienst

Door Iris Olsthoorn 21 februari 2017

Iedereen weet dat er bij de politie honden werken, maar bij politiebureau Delft hebben ze een wel héle bijzondere viervoeter in dienst: Garfield de politiekat. Dinsdag kreeg de rode pluizenbol een certificaat uitgereikt voor 10 jaar trouwe dienst. 

Een echte kater

Garfield is een rode kater die in het arrestantenhuis van de politie Delft woont, al tien jaar lang. Hij doet zijn naam eer aan, want soms kan hij best wat kattenkwaad uithalen. Bijvoorbeeld wanneer hij het gemunt heeft op je pizzabeleg.

Steun en toeverlaat

Maar over het algemeen is het een lieverdje, een steun en toeverlaat voor agenten die er even helemaal klaar mee zijn na een heftige dienst. En dat niet alleen: ook verdachten die in het arrestantenhuis zitten kunnen met hem kroelen. Garfield heeft daarom van de agenten een certificaat gekregen, voor zijn trouwe dienst.

Brokjessalaris

Heel veel Delftenaren feliciteren Garfield al via de Facebook van politiebureau Delft. Sommige mensen hebben nog wel goede ideeën om Garfield vandaag extra te belonen.Natuurlijk zijn wij ook hartstikke trots op deze echte politiekater. Gefeliciteerd Garfield! Op naar het volgende jubileum.

adv.