Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Balen zeg: de Bieslanddagen en koeiendans gaan dit jaar niet door

Door Tom Kikuchi 13 februari 2019

Slecht nieuws voor iedereen die al uitkeek naar de BieslandDagen in september, of de koeiendans in het voorjaar. Dit jaar gaan beiden evenementen niet door bij Hoeve Biesland. In de Bieslandse polder worden dit jaar namelijk geen BieslandDagen georganiseerd. Dat blijkt uit een brief die in handen is van de redactie van Telstar

In de brief staat dat het tweedaagse evenement in het eerste weekend van september niet meer door kan gaan. Dat heeft onder andere te maken met bedrijfsuitbreidingen van Hoeve Biesland. Door de uitbreidingen wordt het voor hen te druk om te kunnen helpen bij het evenement. Volgens de organisatie is Hoeve Biesland een te belangrijk onderdeel van de stichting BieslandDagen en wordt het evenement daarom geannuleerd.

Ook geen koeiendans dit jaar

Door de aankomende drukte voor Hoeve Biesland gaan ook het foodfeest en de koeiendans die jaarlijks op Hoeve Biesland worden gehouden, dit jaar niet meer door. Bij de koeiendans gaan de koeien na de winter voor het eerst weer naar buiten. En daar worden ze zo blij van, dat ze wild in het rond rennen en springen. Wil je dit voorjaar toch nog vrolijk dansende koeien zien, dan zul je toch moeten uitwijken naar een andere boerderij in de buurt.

koeiendans Gwenyth Janssen Lok

Zondag gingen de koeien dansend naar buiten en zo zag dat eruit

Na een lange, koude winter mochten de koeien van Hoeve Biesland afgelopen zondag weer naar buiten. D...

Meer over

Nieuws

adv.