Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heftig: Alcoholverslaafde Jeffrey kickt af in tv-programma ‘Verslaafd!’

Door Iris Olsthoorn 13 november 2019

Het zal je maar gebeuren: een van je naasten raakt verslaafd en zet zijn/haar leven daarmee op het spel. In het programma ‘Verslaafd!’ van RTL helpen Peter van der Vorst en Ewout Genemans familieleden of vrienden een interventie op te zetten en zo de verslaafde te helpen. Deze week ging de aflevering over de 27-jarige Jeffrey uit Delft. 

Jeffrey heeft een moeilijke jeugd gehad, vertelt presentator Peter van der Vorst. Bij hem thuis ging het niet goed. Wanneer hij 15 jaar oud is, ontmoet hij Sandra en George. Zij zijn de eigenaren van een café en restaurant in Delft en vangen Jeffrey met open armen op. Hij komt bij hen werken, eerst achter de bar en later in de keuken. Ze worden zijn tweede familie. “Hij werkt hard, maar verdoofd zichzelf met alcohol”, vertelt Sandra. “Ik denk dat hij elke dag vijftien tot twintig glazen bier drinkt. Hij heeft geen rem. Soms drinkt hij tot hij letterlijk in slaap valt.”  Sandra en George hebben hem keer op keer een nieuwe kans gegeven wat betreft werk, maar zijn nu heel erg bang hem te verliezen. Daarom schakelen ze het tv-programma in.

Op de bank bij het restaurant biedt interventionist Maarten Dammers hem een afkicktraject aan. Jeffrey vindt het moeilijk, maar gaat met hem mee. Het wordt een zwaar proces, met pieken en dalen. Spoiler: het loopt gelukkig goed af!

Hier kun je de aflevering terugkijken.  En wees gewaarschuwd: wij moesten stiekem best een traantje wegpinken.

Lees ook

Terugkijken: PowNed was op bezoek bij Wildopvang Delft

Kort geleden was het erop of eronder voor Wildopvang Delft. Zonder financiele hulp moesten ze eind o...

Terugkijken: BN’ers maken foto’s in Delft voor ‘het perfecte plaatje’

Onze mooie stad wordt steeds vaker gebruikt als decor voor een televisieprogramma! Afgelopen woensda...

Meer over

Nieuws

adv.