Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Harm van de Bierfabriek: “Het is een ravage”

Door Ilse Zoutewelle 9 oktober 2016

“Het was echt enorm schrikken”, vertelt Harm van Deuren, eigenaar van de Bierfabriek. Zaterdagavond rond half 8 brak er brand uit in het restaurant aan de Burgwal in Delft. 

De Bierfabriek blijf waarschijnlijk komende maand gesloten. “Het hangt er vanaf hoe lang het duurt voor alles is opgeruimd en verbouwd”, vertelt Harm. “We gaan maandag kijken met de verzekeringsmaatschappij hoe groot de schade is.”

Vlam in de pan

Dat het pand flinke schade heeft opgelopen, is zeker.  “De vlam was in de pan geslagen en is toen via de ventilatieschacht naar boven gegaan. De brandweer heeft het hele ventilatiekanaal moeten openbreken om de brandhaard te kunnen blussen. Daardoor is het in de keuken en in de vide een enorme bende. In de rest van het restaurant zal het alleen een kwestie van schoonmaken zijn, gok ik.”

Rustig

Harm was op het moment dat de brand uitbrak zelf niet aanwezig. “Ik werd gebeld en ben meteen naar de Burgwal gegaan”, zegt Harm. “Daar bleef iedereen heel rustig. Ze hebben de muziek uitgezet en iedereen gemaand naar buiten te gaan. Binnen 5 minuten was de brandweer er en konden ze gaan blussen. We gaan deze week nog evalueren of alles echt zo goed ging, maar nu lijkt het erop dat er in deze situatie goed is gehandeld.”

adv.