Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Halsbrekende toeren op het bekendste bruggetje van Delft

Door Ilse Zoutewelle 12 oktober 2016

De afgelopen jaren heeft Jeroen Struyk van Hotel de Emauspoort heel wat pleisters en glaasjes water uitgedeeld aan mensen die vielen terwijl ze de Vrouwe van Rijnsburgerbrug afgingen. De oorzaak? De brug die de Nieuwe Kerk verbindt met de Vrouwenregt heeft geen leuning.

“Het wordt steeds gekker”, vertelt Jeroen. “Zo heeft in juni zelfs iemand zijn knie gebroken toen hij de trap af kwam. Delft is toch een stad waar veel oudere toeristen komen, en deze brug wordt veel door hen gebruikt. Ik zie ze regelmatig halsbrekende toeren uithalen om eraf te komen. Uiteraard help ik de slachtoffers graag, maar het liefst zie ik dat er iets aan gedaan wordt.”

Tekening

leuning-brug-delft-nieuwe-kerkJeroen besloot een jaar geleden het probleem aan te kaarten bij de gemeente. “Ik heb vorig jaar een aanvraag gedaan bij de gemeente voor een leuning. Het hoeft echt niks ingewikkelds te zijn, gewoon een simpele leuning is voldoende. Ik heb ook zelf een tekeningetje gemaakt van een leuning die perfect zou passen in de stijl van de rest van de brug.”

Geen geld

Maar helaas, er is nog steeds geen leuning. Volgens Jeroen zit het probleem ‘m in de lege gemeentekas. “Het kost 12.000 euro om zo’n ding te plaatsen en daar is geen geld voor. De leuning zelf is zo duur niet hoor, maar met overleg, vergaderingen en de tekeningen kom je wel op dit bedrag.” Dus is Jeroen bezig het via een andere manier te regelen. “Ik heb het geprobeerd via de BOB en ondernemersvereniging de Klis, maar iedereen verwijst naar de gemeente. Het blijft hun taak.”

Hij komt er wel

“Ik ben er van overtuigd dat de leuning er uiteindelijk gaat komen. Hopelijk gebeurt het snel, want het zou iedereen een hoop leed besparen.”

De gemeente laat weten dat het in principe mogelijk is dat er een leuning wordt geplaatst. “We kijken nu of en wanneer hiervoor geld beschikbaar kan worden gesteld”, aldus een woordvoerder.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.