De fietsbrug bij de Schieoevers wordt eindelijk écht gebouwd

Door Iris Olsthoorn 17 december 2018

Goed nieuws voor fietsers die vaak van de TU richting Voorhof trappen (of andersom): de Gelatinebrug gaat ein-de-lijk gebouwd worden. De gemeente heeft er maar liefst zestien miljoen euro voor uitgetrokken en gaat in 2020 beginnen met de bouw.

De Gelatinebrug is ondertussen een beetje berucht in Delft en dat is niet voor niets. Zo’n zes jaar geleden lag er namelijk al een ontwerp klaar voor deze fietsersbrug over de Schie. Maar in 2014 werden de plannen toch van tafel geveegd, omdat het ontwerp van drie meter doorvaarthoogte te hoog zou zijn.

In het verlengde van de Rijnweg

Toch vinden de gemeente en provincie dat de brug écht nodig is voor betere fietsverbindingen in Delft. Daarom komt de Gelatinebrug er na al die jaren toch. De brug komt in het verlengde van de Rijnweg. ter hoogte van de Praxis en Lijm&Cultuur. De doorvaarthoogte wordt drie meter.

2022

De aanleg van het brug is niet het enige: de Schie zelf wordt op die plek een stukje verbreed. De plek waar schepen nu laden en lossen (pal tegenover de Schiehallen), wordt ook een stuk verplaatst. De brug en de omliggende stukken moeten in 2022 klaar zijn voor gebruik.

De plannen voor deze brug horen allemaal bij een groter plan rondom de ontwikkeling van de Schieoevers. Dit gebied moet straks een hip and happening woon- en werkgebied worden.

Meer over de Schieoevers

De oude kabelfabriek krijgt een metamorfose: zo ziet het er over 10 jaar uit

Er gaat de komende jaren veel gebeuren rondom de Schieoevers. Het doel van de gemeente is om er een ...
tiny houses delft

Hé handige klusser: je kunt straks je eigen tiny house bouwen aan de Schieoevers

We wisten al een tijdje dat er aan de Schieoevers plek zou komen voor zo'n twintig tot zestig (!) ti...

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.