Goed nieuws! De dierenwinkel op de Buitenwatersloot blijft toch open

Door Iris Olsthoorn 17 oktober 2018

Een paar dagen geleden vertelden we nog dat dierenspeciaalzaak Het Westen aan de Buitenwatersloot binnenkort zijn deuren zou sluiten. Maar niet veel later kregen we een heugelijk berichtje: de zaak gaat helemaal niet dicht! Anje en Noor nemen de zaak per 1 november over van Hans Gieselen. 

Hans en nieuwe eigenaar Noor

“Het was eigenlijk best een last-minute beslissing”, vertelt Anje. “We hebben het zelf pas vorige week donderdag definitief gemaakt.” Voor Anje is het een spannende, maar niet onlogische keuze om de zaak over te nemen: “Ik werk al met dieren op kinderboerderij Tanthof. Daarbij komt mijn partner al jaren bij Het Westen en kom ik er sinds een paar jaar ook voor mijn dierenspullen”, vertelt ze. “Het is écht een buurtwinkel. Niet alleen om de spullen die Hans verkoopt, maar mensen komen er ook gewoon voor een praatje.  Dus toen vijf weken geleden het bericht kwam dat Hans zijn zaak zou sluiten, begon het al snel te kriebelen bij mijn collega Noor en mijzelf.”

Het Westen blijft zoals het is

Fijn voor de vaste klanten: Noor en Anje zijn niet bepaald van plan om het roer om te gooien. “De winkel bestaat al 45 jaar en we willen het voortzetten zoals het is. Zowel in sfeer als in aanbod. We blijven dezelfde spullen en merken verkopen. Hans blijft voorlopig ook gewoon betrokken, om de overgang zo vloeiend mogelijk te maken. Het enige verschil is dat mensen straks bij een ander gezicht afrekenen én dat wij vijf dagen open gaan, in plaats van drie.”

Anje en Noor lopen nu al mee in de winkel, per 1 november zijn zij officieel de baas.


Meer over Dierenspeciaalzaak Het Westen ontdekken?

Dierenspeciaalzaak Het Westen dierenverzorging

Nu gesloten10:00 - 17:30

Buitenwatersloot 123, Delft

Bekijk meer:dierenverzorging

adv.